Autor: ITuudised.ee • 29. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suuruselt viies mobiilitootja jõuab lõpuks Eestisse

Foto: Kuvatõmmis /mi.com/
Alates eilsest hakkas Tele2 müüma maailmas üliheade tehniliste näitajate poolest tunnustatud nutitelefonide tootja Xiaomi telefoni.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on Hiina telefonitootja Xiaomi maailmas suuruselt viies nutitelefonitootja, kes on jõudsalt turgu võitmas Aasias, kuid Eestis on bränd veel suhteliselt vähe tuntud.

„Xiaomi on tugev konkurent suurtele telefonitootjatele, sest telefonid on tehniliselt väga võimekad, kuid nende hinnad on poole madalamad kui Samsungil või Apple’il. Tehnoloogiaekspertide hinnangul on tegemist brändiga, millel on väga hea tehniline tase ja mille hinnastamispoliitika on jõuline,“ rääkis Aron.

Algselt tuleb Tele2 müügile Xiaomi 2016. aasta mudel Redmi Note 3 Pro. „Alustame sellise mudeliga, mille hinna ja kvaliteedi suhe on väga hea ja usume, et eestlased võtavad telefoni väga soojalt vastu. Praegu testime tootja teisi mudeleid ja kindlasti on plaanis Eestisse tuua ka tippmudel,“ selgitas Aron.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro on end tõestanud hea akuga. Telefoni aku ooteaeg on 93 tundi, mis on kolmandiku võrra pikem võrreldes sama hinnaklassi telefonidega. Samuti paistab telefon silma kiire operatsioonisüsteemi, 16 -megapikslilise kaamera ja väga hea koostekvaliteediga, kuna telefoni korpus on metallist. Telefonil on 32 GB sisemälu ja 3 GB muutmälu ning ekraani resolutsioon on võrdväärne uuemate iPhone’idega. Lisaks on Xiaomi Redmi Note 3 Pro-l kiirlaadimise funktsioon ja sõrmejäljelugeja.

„Telefon sobib inimesele, kes on usin nutitelefonikasutaja, sest telefonil on võimas aku, kuid kes ei soovi telefoni eest krõbedat hinda välja käia,“ lisas Aron.

Tele2 loodab, et uuest Xiaomi mudelist Mi6 saab selle aasta hitt-telefon, kuna tehniliselt on tegemist ülimalt võimsa telefoniga, mis oma agressiivse hinnastuspoliitikaga astub kandadele Apple’ile ja Samsungile.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755