Autor: ITuudised.ee • 29. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ IT Kolledži direktorina asub ametisse Peeter Lorents

Peeter Lorents.
Foto: Erakogu
Sarnaselt teistele instituutidele hakkab 1. augustist ka IT Kolledžit juhtima eelkõige akadeemilisi tööülesandeid täitev töötaja. Varasemalt juhtis kolledžit täistööajaga rektor.

Peeter Lorents (PhD) on hetkel Eesti Infotehnoloogia Kolledži rektori kohusetäitja ja õppejõud ning Estonian Business School'i professor. Ta on lõpetanud 1974. a Tallinna Ülikooli matemaatika eriala ja kaitsnud 1981. a. füüsika-matemaatikateaduste kandidaadi väitekirja Leningradi Riikliku Ülikooli (Peterburi Ülikool) Matemaatika Teaduskonnas. Lisaks on ta olnud Riigikogu liige, töötanud haridus- ning peaministri nõunikuna.

Aastatel 2006 – 2012 on ta osalenud NATO Küberkaitsekeskuse töös, mille eesmärgiks on NATO vastavate doktriinide väljatöötamine, ekspertnõu pakkumine küberkaitse alal ning tegeliku tehnilise küberseire tegemine.

Peeter Lorentsi CV ja erialased publikatsioonid Eesti Teadusinfosüsteemis.

Direktori tööülesanded on tähtajatu iseloomuga. Direktor kannab vastutust instituudi üldseisundi, arengu, maine ning rahaliste vahendite õiguspärase ja otstarbeka kasutamise eest ning teostab haldusvõimu oma pädevuse piires.

Eesti Infotehnoloogia Kolledži ja Tallinna Tehnikaülikooli ühinemine toimub 1. augustil 2017. Ühinemisleping allkirjastati TTÜ ja HITSA (IT Kolledži pidaja) vahel 16. novembril 2016.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755