Autor: ITuudised.ee • 30. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas Euroopa suurim säästva energia idufirmade konkurss PowerUp!

Foto: Pixabay
Säästva energia valdkonnas tegutsevatel Eesti idufirmadel on võimalus osaleda Euroopa suurimal idufirmade rahastus- ja kasvukonkursil. Iduinvesteering võib ulatuda kuni 150 000 euroni projekti kohta.

Eelmisel aastal võitis InnoEnergy korraldatud konkursi Eesti ettevõte Polarsol, mis tegeleb ainulaadsete taastuvenergia kütte- ja jahutussüsteemide müügiga.

„Tänu InnoEnergy korraldatud konkursi finaali jõudmisele saime osaleda kahepäevasel bootcampil, mis annab igale alustavale ettevõtjale väärt kogemuse, kuidas oma ettevõtet kõige paremini võimalikele investoritele tutvustada ehk pitchida, rääkis Polarsoli rahvusvahelise müügi juht Dabrel Prits. „Nendele, kes soovivad oma tegevusega jõuda Eestist kaugemale, annab konkursil osalemine palju uusi kontakte ning vajalikke praktilisi kogemusi ingliskeelses suhtlemises. Mitmesaja investori ees pitchimine aitab edaspidi iga esinemisega lennukalt toime tulla. Minul isiklikult ja meie ettevõttel tervikuna on InnoEnergy konkursist väga palju kasu olnud.“

InnoEnergy konkurss PowerUp!, mis varasemalt kandis nime KICkoff, toimub tänavu kolmandat korda. Tegemist on suurima säästva energia sektori idufirmadele suunatud võistlusega Kesk- ja Ida-Euroopas. Konkursil osaleb 23 riiki. Osalemisest huvitatud ettevõtted saavad alates 19. juunist oma ideid tutvustada veebilehe powerup.innoenergy.com kaudu.

Konkurss annab Kesk- ja Ida-Euroopast pärit ettevõtetele suurepärase võimaluse oma projekte arendada ja ellu viia ning maailmaturule jõuda.

“PowerUp! konkurss aitab kaasa nende ideede tutvustamisele, mis muidu võivad jääda tähelepanuta. Kesk ja Ida-Euroopa säästva energia sektoris on tegemist suure panusega innovatsiooni edendamisse. Edukad tehnoloogiad ja muud ideed, mida saab reaalselt ellu rakendada, aitavad kaasa keskkonnakaitsele kogu Euroopas ning tulemusliku äri korral on InnoEnergy abil võimalik saavutada ülemaailmne mõju,“ rääkis konkursi korraldaja ja InnoEnergy Poland Plus juhatuse esimees Jakub Miler.

PowerUp! loob mitmeid võimalusi ja avab palju uksi. Seda fakti kinnitavad eelmise aasta võitjad PolarSol Eestist, Pleione Energy Kreekast, GreenGizer Ungarist ja Bin-E Poolast. Hoonete küttekulude vähendamine tänu päikeseenergia kasutamisele; soojuspump ja patenteeritud soojusvaheti, energiatarbimise vähendamine seadmete jahutamise teel – need on eelmise aasta võiduprojektid.

Võitjaid ootavad rahalised auhinnad ning ligipääs mõjukale InnoEnergy Highway® kiirendile, mis aitab ideed ja projektid reaalselt turule tuua. Noortele ettevõtjatele annab konkurss uusi teadmisi ning tuge tootearenduse ja -kaitse osas, võimaluse turule tulekuks ning meeskonnatöö kogemuse või ligipääsu iduinvesteeringule. Ühtlasi saavad osalejad ligipääsu 150 suurimale partnerorganisatsioonile, kes energiavaldkonnas tegutsevad, lihtsustades kiiret sisenemist maailmaturule.

Novembris Budapestis toimuvale konkursi finaalile ja oktoobris aset leidvale Eesti lõppvõistlusele eelnevad informatiivsed töötoad. Meeskondadel on võimalus oma projekti detailide kallal töötada ning neid ekspertidele ja investoritele tutvustada. Kohtumised annavad erakordse võimaluse ärikontaktide loomiseks, meediatähelepanu saamiseks ning oma positsiooni tugevdamiseks säästva energia turul Euroopa regioonis.

„Meie esmane eesmärk on innovatsiooni toetamine energiasektoris. Pakume tuge igas arengufaasis, alates ideetasandist kuni toote tutvustamiseni lõpptarbijatele. Tänu meie partnervõrgustikule loome kontakte kogu Euroopas, viies omavahel kokku ülikoolilõpetajaid ja tööandjaid, investoreid ja tootjaid ning teadlasi ja ettevõtteid,“ selgitas Jakub Miler.

Konkurss on pidevalt laienenud, igal aastal liitub uusi riike. InnoEnergy ootab kolmandast PowerUp! 2017 konkursist osa võtma idufirmasid ja ettevõtteid 23 Kesk- ja Ida-Euroopa riigist (Bulgaaria, Albaania, Horvaatia, Armeenia, Bosnia ja Hertsegoviina, Tšehhi, Eesti, Makedoonia, Kreeka, Gruusia, Ungari, Moldova, Montenegro, Läti, Serbia, Leedu, Türgi, Ukraina, Poola, Küpros, Slovakkia, Sloveenia ja Rumeenia).

Ideid saab esitada kuni 11. septembrini 2017. Osalemiseks tuleb täita vorm kodulehel: www.powerup.innoenergy.com

InnoEnergy asutati aastal 2010, seda toetab Euroopa Innovatsiooni ja Tehnoloogia Instituut.

InnoEnergy koostööpartneriks Eestis on alates 2015. aastast Tallinna Teaduspark Tehnopol. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755