Autor: ITuudised.ee • 3. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveron prognoosib 2017. aastaks kolmekordset kasvu

Foto: Kuvatõmmis /cleveron.eu/
Tänavu 10. juubelit tähistav Cleveron AS peab läinud aastat arenguaastaks, mille käigus suurenes müügitulu ja loodi alus tulevaseks kasvuks.

Cleveron AS 2016. majandusaasta müügitulu oli 3,3 miljonit, kasvades 2015. aastaga võrreldes 30%. Müügitulu suurenes ekspordimahu kasvu ja uutele sihtturgudele sisenemise tulemusel. Cleveroni kliendiportfelli lisandusid maailma suurim jaekett Walmart USAs ning Bulgaaria üks suurimaid kullerfirmasid Speedy. Turule toodi maailmas ainulaadne robootikal põhinev pakirobot PackRobot, mis paigaldati pilootprojektide raames nii Eestisse, Saksamaale kui ka USAsse.

Ärikahjum oli 2016. aastal 0,2 miljonit (2015. aastal oli ärikasum 0,1 miljonit). Tulemuslikkuse vähenemise taga olid olulised arenguinvesteeringud, mille positiivsed tulemused avalduvad eelseisvatel aastatel. Panustati uute tehnoloogiate arendustegevustesse ning palgati juurde tööjõudu, et suurendada tootmisvõimekust. Cleveron AS tegevjuht Andres Liinat kommenteerib eelmist majandusaastat: “Tegemist oli kasvu ettevalmistava aastaga. Arendasime enda organisatsiooni ja kasvatasime võimekust, et tulevatel aastatel klientide suurenevate ootuste ja vajaduste rahuldamisega edukalt toime tulla.”

2017. aastaks prognoosib Cleveron AS ligi kolmekordset müügitulu kasvu ja ärikasumit. Piloodifaasist väljunud klientidega tehakse tihedat koostööd, et laiendada olemasolevaid võrke ja viia Cleveroni tooted enamate kasutajateni. Cleveron AS klientide hulka on peagi lisandumas teisigi maailma suurimate jaemüüjate hulka kuuluvaid ettevõtteid. Arendusüksuses tegeletakse aktiivselt uute tehnoloogiate välja töötamisega. 2017. aasta suvel toodi turule maailma esimene pilvepõhine nutipostkast ning septembris tutvustatakse maailma kiireimat robootilist pakirobotit Flex. 2016. aastal saadud EASi toetusega plaanitakse arendada lähiaastatel ka toidukaupadele sobilik pakirobot.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755