Autor: ITuudised.ee • 6. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesistumise noortevaldkonna avaüritus paneb ametnikud koos noortega programmeerima

Foto: Pixabay
Täna toimub Brüsselis Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise noortevaldkonna avaüritus „Nutikas pärastlõuna nutika noorsootööga“, mis toob kokku noorteküsimuste ametnikud EL liikmesriikidest ja programmeerimise suvekoolis osalevad noored. Ühiselt arutatakse, kuidas nutika noorsootöö abil noori veelgi enam kaasata ja proovitakse nutikate lahenduste loomist ka praktikas.

EL Nõukogu noorte töörühma juht Ülly Enn: „Eesti eesistumise ajal tahame edendada Euroopas nutikat noorsootööd, et jõuda noorteni seal, kus nad nagunii igapäevaselt on – digimaailmas. Tänane ühise programmeerimise pärastlõuna kannab lisaks olulist sõnumit, et parimate lahendusteni noorte nutikaks kaasamiseks saame jõuda ainult noortega koos.“

Oma kogemusi tüdrukute kaasamisest IT-lahenduste väljatöötamisse jagavad osalejatele Eesti vabaühenduse Tech Sisters eestvedajad. Üritusel osaleb ka Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi kabinetiülem Juhan Lepassaar.

Lisaks nutikale noorsootööle on alanud poolaastal noortevaldkonnas arutlusel küsimus, millisena näevad noored Euroopa tulevikku. Jätkub Euroopa Liidu järgmise noortestrateegia koostamine, millega lepitakse kokku üldised suunad noorsootöös ja noortepoliitikas alates 2019. aastast. Samuti käivituvad Eesti juhtimisel liikmesriikide arutelud Euroopa Solidaarsuskorpuse algatuse üle, mille eesmärgiks on avardada noorte võimalusi anda oma panus ühiskondlike probleemide lahendamisel.

Rahvusvaheline noorte programmeerimise suvekool toimub 3-7. juulini Brüsselis.

Täpsem info Eesti eesistumise prioriteetide kohta noorte, hariduse ja teaduse valdkonnas

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755