Autor: ITuudised.ee • 11. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nooremad kui 18-aastased saavad Smart-IDga liituda

Foto: Kuvatõmmis (www.smart-id.com)
Alates tänasest on Eestis võimalik noorematel kui 18-aastastel taotleda SK ID Solutionsi loodud elektroonilise identiteedi lahendust Smart-ID. Kasutamiseks on vaja lapsevanema kinnitust.

Alates 11.07. võimaldatakse Eestis Smart-ID taotleda ka noorematel kui 18-aastastel. Et alaealine laps saaks Smart-IDd kasutama hakata, on taotlemisel vajalik ka lapsevanema kinnitus. Lapsele kuvatakse Smart-ID taotlemisprotsessi käigus link, kus lapsevanem saab digiallkirjaga (vajalik on Mobiil-ID, ID-kaart või Smart-ID) lapse taotluse kinnitada. Eestis saavad nooremad kui 18-aastased taotleda Smart-IDd praegu ainult elektrooniliselt nagu täisealisedki kasutades ID-kaarti või Mobiil-ID’d.

Smart-ID kasutajate hulk on stabiilselt suurenenud iga päev ning tänaseks on Baltikumis ületatud 300 000 unikaalse Smart-ID kasutaja verstapost. Kui Eestis on Smart-ID kasutajaid 60 000, siis Lätis on uue autentimisvahendi võtnud kasutusele juba 160 000 ning Leedus 82 000 inimest. Ühes päevas kasutab Smart-IDd keskmiselt 65 000 inimest.

Innovaatiline ja mugav Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutaja laadib Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja loob samas rakenduses. Smart-ID kasutamine on tasuta. Rohkem infot: smart-id.com.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755