Autor: ITuudised.ee • 14. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa käive kasvas teises kvartalis 3%

Sami Seppänen
Foto: Andras Kralla
Elisa käive kasvas tänavu teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 3% võrra, ulatudes 25 miljoni euroni. Elisa kulumieelse kasumi EBITDA marginaal oli teise kvartali lõpus 31,8%, olles aastaga kasvanud 5,6% võrra 8,1 miljoni euroni.

„Teine kvartal möödus Elisa jaoks edukalt, näitame jätkuvalt häid kasvunumbreid – suurenenud on nii käive, uute klientide arv ning samuti parenes märgatavalt ettevõtte kasumlikkus,“ lausus Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen. „Need on aastatepikkuse sihikindla töö viljad, kui oleme pidevalt panustanud oma klientide kasutusmugavusse nii teenuste enda kaudu kui ka teisalt laiaulatusliku 4G leviala arendamise näol. Hetkel kasvab Elisa turu keskmisest kiiremini juba mitmendat aastat.“

Sami Seppäneni sõnul on Elisasse liikunud esimese poolaastaga Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) andmeil üle 4300 kliendi, neist kolmveerand vahetas operaatorit teise kvartali jooksul. Samas on teised sideettevõtted kliente poolaasta kokkuvõttes numbriliikuvuse osas selgelt Elisale kaotanud.

Elisa poolt 4G võrgu tihendamisse tehtud panustused ja investeeringud on toonud väga positiivset tagasisidet. „Saadud tagasiside näitab, et Elisa kliendi soovitusindeks on tänu võrgu arendustöödele kasvanud sel aastal tunduvalt,“ märkis Sami Seppänen. Kokku on Elisa viimase poolaasta jooksul lisanud 4G võrku üle 300 ning veel juurde lisamas üle 100 tugijaama.

Elisa lõpetas maikuus Harjumaal 4G võrgu tihendamise tööd, tänu 100 uue tugijaama lisamisele tõusis 4G interneti kiirus kuni kolm kord. Viimase poole aasta jooksul on Elisa Tallinnasse lisanud enam kui 200 uut 4G tugijaama, seeläbi kaeti pealinn teise ja kolmanda sageduskihiga, mis võimaldab kasutada senisest kuni 2,5 korda suurema kiirusega 4G internetti. Suvekuudel jätkuvad Elisa võrgu tihendamistööd Eesti erinevates piirkondades ning kokku lisatakse 111 tugijaama Tartu linna ja Tartumaale, Ida-Virumaale, Jõgevamaale ja Põlvamaale.

„Üle 60% Elisa eraklientidest kasutab mobiilset internetti ja neist 95% kasutab 4G internetti,“ lausus Sami Seppänen. „Need näitajad on pidevas kasvutrendis – selle suundumuse eelduseks ning tulemuseks üheaegselt on tehnoloogia ja teenuste areng. Vaadates Elisa majandustulemusi on ettevõttel seni igati hästi õnnestunud sellele ajaproovile vastu pidada. Tuleviku ootustes on aga suur osa kanda ühinemisel Starmaniga, mis võimaldab kliendini tuua senisest mitmekülgsemal määral nii kommunikatsiooni- kui ka meelelahutusteenused.“

Teise kvartali lõpu seisuga oli Elisal kokku üle 655 000 kliendi. Elisa 4G internet katab täna 97% Eesti territooriumist ning võimaldab lisaks kvaliteetsele välilevile kasutada ka parimat levi siseruumides.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755