Autor: ITuudised.ee • 14. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Ettevõtlusõppe tippkohtumisel tuli võit Eestisse

Foto: jaeurope.org
Haridus- ja Teadusministeerium tunnustab Eesti parima õpilasfirma 2017 Festera noori, kes said õpilasfirmade võistlusel Euroopa parima õpilasfirma tiitli.

Eestit Euroopa finaalis esindanud Festera, kooseisus Kevin Reisenbuk, Sandra Võsaste, Joonatan Oras ja Kris-Robin Sirge Hugo Treffneri Gümnaasiumist, toodab biolagundavaid prügikaste. Noored võitsid maikuus Eesti parima õpilasfirma tiitli innovaatilise prügikastiga, milles saab lihtsalt ja mugavalt koduköögis lagundada oma biojäätmeid. Kahe kuuga tekib toidujäätmetest väärtuslik huumus, mida saab kasutada näiteks ürtide kasvatamiseks.

Brüsselis toimunud Euroopa Ettevõtlusõppe tippkohtumisel osalenud Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets õnnitleb ja tunnustab Festerat silmapaistva saavutuse puhul ning ühtlasi edastab noortele järgmiseks nädalaks kutse ministeeriumisse kantsleri vastuvõtule.

Laidmetsa sõnul on Eesti üks väheseid Euroopa riike, kus ettevõtlusõppe arendamisega riiklikul tasemel tegeletakse. „Igapäevases koolitöös annab see noortele oskuse teha koostööd, viia teadmisi praktikasse ning pakub kõvasti enesekindlust. Meie noored suudavad tulla välja väga originaalsete ideedega ning neid ka edukalt turundada, mida tõestab ka edu Euroopa aasta õpilasfirmade valimisel – oleme seitsmel korral olnud esikolmikus. Seekord tuli 36 riigi tihedas konkurentsis kindel võit Hugo Treffneri Gümnaasiumi ettevõttele Festera.“

Ettevõtlusõpe, mis annab võimaluse koolis omandatud teadmised ja oskused ellu rakendada, omandab Euroopas järjest suuremat tähtsust. Brüsselis toimunud Euroopa Ettevõtlusõppe üritusel osalesid Belgia kuningas Philippe ning Euroopa Komisjoni volinikud Tibor Navracsis ning Marianne Thyssen. Eesti seisukohti tutvustas tippkohtumise avamisel Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets.

Eesti viib ellu ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe arendamise programmi, millega edendatakse ettevõtlusõpet nii üld-, kutse- kui kõrghariduses. Õppijates kujundatakse ettevõtlikku hoiakut, arendatakse ettevõtluse alaseid teadmisi ja oskusi ning aidatakse seeläbi kaasa koolilõpetajate konkurentsivõime kasvule tööturul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755