Autor: ITuudised.ee • 14. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti aasta partneri tiitli teenis Eestis kolmandat aastat järjest Primend

Primend teenuste müügijuht Rene Kaalo Washingtonis intervjuud andmas pärast auhinna saamist
Foto: Primend
Sel nädalal Washingtonis alanud Microsoft Inspire partnerüritusel kuulutati välja ka Microsofti aasta partneri tiitli saajad, kes on eelmise aasta jooksul arenenud ning pakkunud uudseid Microsofti toodeteil põhinevaid lahendusi. Eestis läks auhind juba kolmandat aastat järjest Primendile. Käesoleval aastal osaleb Microsoft Inspire'il üle 17 000 inimese enam kui 140 riigist.

Microsofti aasta partneri auhindadega tunnustatakse Microsofti partnereid, kes on eelmise aasta jooksul arenenud ning pakkunud erakordseid Microsoftil põhinevaid lahendusi. Eestis omistati aasta partneri auhind Primendile juba kolmandat aastat järjest. "Meil on väga suur au olla valitud Microsofti aasta partneriks Eestis juba kolmandat aastat järjest. See on väga suur tunnustus meie meeskonnale ja meie spetsialistide oskustele, kui rääkida Microsofti tehnoloogiatest, nagu näiteks Office 365 ja Azure. Me soovime tänada Microsofti meie klientide vajadusteks parimate lahenduste loomise eest ja eriti täname kõiki oma kliente selle eest, et nad on valinud Primendi oma digitaalset üleminekut läbi viima. Ilma teie usalduseta ei oleks see auhind olnud võimalik," ütleb Primendi tegevjuht Toomas Mõttus.

Digiteerumine on äriinnovatsioonide laine, mida veavad eest pilvetehnoloogiad nagu asjade internet, liitreaalsus, tehisintellekt ja andmed. See kõik on avanud hinnanguliselt 4,5 triljoni USA dollari suuruse turuvõimaluse.

IDC uuring on näidanud, et iga dollari kohta, mille eest partner müüb või mõjutab Microsofti pilveteenust, teenib ta keskmiselt 4,14 dollarit oma lisaväärtusteenuste ja lahenduste kaudu. Pilvepartnerite puhul, kelle tulust 50% või enam põhineb pilvel, tõuseb see suhtarv 5,87 dollarini. IDC hinnangul teenib Microsoft 2017. aastal koos oma partnerite ökosüsteemiga ligi triljon dollarit tulu, saavutades lähimast konkurendist 19% kõrgema marginaali. Kõige selle keskmes on täna digiteerumine.

Harvard Business Review poolt läbi viidud uuringu kohaselt usub 80 protsenti ettevõtetest, et nende valdkonnas on ees oodata digitaalsetest trendidest tingitud segadusi. Ligi pooled usuvad, et nende traditsiooniline ärimudel on 2020. aastaks iganenud. 86 protsenti vastajatest näeb digitaalset segadust pigem võimaluse kui ohuna oma ärile. Igas valdkonnas otsivad ettevõtted abi digitaalseks ümberkujunduseks, et muuta oma tooteid, optimeerida tegevusi, tagada klientide parem kaasatus ning anda oma töötajatele suuremaid volitusi.

Täna on Microsoftil üle 64 000 pilvepartneri ning iga kuu lisandub enam kui 6000 partnerit. Eestis on Microsoftil ligikaudu 80 kohalikku partnerit.

Microsoft tippjuhtide ning valdkonna ekspertide sõnavõtte Washingtonis saab näha siit: https://partner.microsoft.com/en-us/inspire/

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755