Autor: ITuudised.ee • 14. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea kliendid saavad interneti- ja mobiilipanka siseneda sõrmejäljetuvastuse abil

Esimese pangana Eestis võimaldab Nordea klientidel siseneda läbi koodirakenduse interneti-, mobiili- ja telefonipanka sõrmejäljetuvastuste abil.

„Biomeetrilised autentimislahendused on tulevik. Meil on suurim hea meel, et oleme pankadest kogu regioonis esimene, kes seda võimalust oma klientidele tutvustada saab. Uus lahendus muudab rahaasjade korraldamise veelgi turvalisemaks ning mugavamaks,“ kommenteeris uut lahendust Rünno Lilleste, Nordea Eesti mobiilipangalahenduste arendusjuht.

Sõrmejäljega sisselogimine on võimalik nii Apple’i TouchID-ga seadmetes kui ka sõrmejäljelugeriga varustatud Androidi telefonides. „Sõrmejäljetuvastusega on võimalik hetkel internetipanka sisse logida, maksete kinnitamiseks tuleb endiselt sisestada parool. Nordea jätkab sõrmejäljetuvastuse edasiarendamist ja peagi loodame klientideni tuua ka täislahenduse,“ lisas Lilleste.

Kliendid eelistavad mobiilipangandust

Nordea hiljuti läbi viidud veebipõhine küsitlus* näitas, et pangaklientide eelistused oma raha haldamisel liiguvad üha enam digipanganduse suunas. 34% Baltikumi klientidest (27% Lätis, 42% Eestis ja 33% Leedus) kasutavad kontori külastamise asemel mobiilipanka ning 54% (49% Lätis, 55% Eestis ja 58% Leedus) eelistavad mobiilipanka klassikalisele internetipangale. 90% kasutajatest usaldab mobiilipangarakendustes kasutatavaid turvameetmeid.

Pank tuletab ka meelde, et 1. aprillist 2017 kaotasid kehtivuse Nordea ühekordsed koodikaardid. Interneti-, mobiili- ja telefonipanga kasutamiseks ja turvaliseks veebis ostlemiseks on võimalik kasutada nii uusi turvalisi autentimislahendusi - Nordea koodirakendus ja digivõti – kui ka mobiil-ID’d ja ID-kaarti.

* Uuringu viis läbi SIA Omnicom Media Group kooskõlas ESOMARi standarditega. Veebruaris 2017 küsitleti kogu Baltikumis 2126 respondenti vanuses 18–65.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755