17. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa uus äpp aitab üles leida kaotsi läinud lemmiklooma

Koerad Jack ja Toto kandmas jälgimisseadet, mis aitab tuvastada lemmiklooma asukoha.
Foto: Elisa
Elisa tõi koostöös startup Canesega turule uue lemmiklooma äpi, mis aitab kiirelt üles leida kaotsi läinud lemmiku saates automaatteavitusi juhul, kui ta on omaniku poolt määratud piirkonnast lahkunud.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on uus äpp Elisa Lemmikloom ettevõtte esimene eraklienditeenus asjade interneti ehk IoT valdkonnas. „Tegemist on väikesel jälgimisseadmel ja nutitelefonil tugineva teenusega, mis kasutab mobiilset internetti looma rihma või trakside külge asetatud seadme asukoha tuvastamiseks,” tutvustas Hiiepuu uudset rakendust. „Kasutaja saab lemmikloomarakenduses ise määratleda, millises geograafilises asukohas loom täpselt viibima peaks, olgu selleks näiteks aed või koduterritoorium. Juhul, kui loom sellest piirkonnast väljub, saabub omanikule teavitus.”

„Uue Elisa lemmiklooma äpi abil on võimalik neljajalgse sõbra asukohta kiiresti ja mugavalt tuvastada ning lemmikloom koju tagasi tuua,“ tutvustas Elisa uute teenuste juht Kertu Kriisk rakenduse peamist väärtust. „Lemmiklooma asukohta aitab tuvastada väike kaelarihma külge kinnitatav veekindel positsioneerimisseade. Seadme laadimine toimub kiiresti läbi Micro USB liidese ja tänu pikale aku kestusele tuleb seda teha vaid korra nädalas. Kuna seade on mõõtudelt väike, saab seda kinnitada nii koera kaelarihmale kui ka vajadusel isegi kassi trakside külge.“

Lemmiku jälgimiseks saab äpis seadistada erinevaid territooriume, nii võib eraldi määrata kodu ja suvila või mõne teise sagedasti külastatava asukoha tsoonid. Territooriume saab äpis määrata piiramatult. Ühe positsioneerimisseadmega saab siduda kolm kasutajat, niimoodi on kõigil teada, kus pere neljajalgsed liikmed asuvad ja seetõttu võimalikloom koju toimetada sellel, kes lähemal.

Kriisk tõi välja, et tegemist on teenuse beetaversiooniga, millega Elisa mõõdab Eesti inimeste vajadust selle teenuse järele. „Juhul, kui saame turult positiivse tagasiside, on plaanis äppi edasi arendada - lisada sotsiaalsust ja uusi nutikaid lahendusi,“ lubas ta. Eeluuringud näitavad, et reaalne vajadus ja huvi on olemas.

Jälgimisseadmel on IPX67 standardi vee- ja niiskuskindlus, ühe laadimiskorraga on seade töökorras 5-7 päeva võimaldades seega seadet laadida vaid korra nädalas näiteks nädalavahetusel, kui pere koos loomaga viibib. Elisa Lemmiklooma rakendus on alla laetav nii iOS kui Androidi nutiseadmetele ja teenusega saavad liituda kõikide Eesti operaatorite kliendid. Teenuse hind on 2.99 eurot kuus.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755