Autor: ITuudised.ee • 17. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseministeerium annab innovatsiooniks 400 000 eurot

Milremi mehitamata roomiksõiduk
Foto: Aali Lilleorg
Kaitseministeerium kuulutab välja kaitsetööstuse arendusprojektide konkursi, toetamaks välisturgudele pürgivaid Eesti ettevõtteid kuni 400 000 euroga.

Toetus on suunatud ettevõtetele, kes arendavad kaitsevaldkonnas uuenduslikke ja tehnoloogiamahukaid tooteid või teenuseid eksporditurgudele.

Arendustoetuste konkursi kogusumma on kuni 400 000 eurot, mis jaguneb vähemalt kahe arendusprojekti vahel.

Projektide hindamiskomisjoni juhib kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm, kes ootab aktiivslt osavõttu ja Eesti kaitsetööstusettevõtete uusi edulugusid.

Salmi hinnangul on viis aastat toiminud arendustoetuste programmist sündinud mitmed Eesti kaitsetööstuse arenguhüpped.

Näideteks nimetas ta Milremi mehitamata roomiksõiduk, mille vastu on suur huvi nii USA kui Lähis-Ida turgudel, Threod Systemsi autopiloodi väiksetele droonidele, mis on aidanud neil oma lennuvahendit müüa üle maailma ja ELI välja töötatud multirootor drooni seljakotiversiooni, mis läheb kohe kasutusse Eesti riigipiirile ning võistleb oma klassi tegijatega Euroopa Liidu riikide hangetel.

Konkursi võitjatega sõlmib kaitseministeerium arendustoetuse lepingu, millega kaasneb võimalus koos kaitseväega oma tooteid-teenuseid testida ja arendada.

Täpsem info taotlemise ja tingimuste kohta: http://www.kaitseministeerium.ee/et/eesmargid-tegevused/teadus-ja-arendustegevus/kaitsetoostuse-arendustoetuste-konkurss-2017

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755