Andmed on uus nafta – Eesti võimalus

Lissaboni Nõukogu president Paul Hofheinz
Lissaboni Nõukogu president Paul Hofheinz

Kui Eesti suudab oma Euroopa Liidu eesistumise ajal andmete vaba liikumise vajalikkusest käima lükata vähemalt mõistliku ja informeeritud debati, on palju ära tehtud, leiab mõttekoja Lissaboni Nõukogu president Paul Hofheinz.

„Edukad eesistumised saavad jätta oma jälje pikaks ajaks,“ ütles Hofheinz Tallinnas Äripäevale intervjuud andes. Rootsi tõi oma eesistumisega Euroopa Liidu päevakorda jätkusuutliku arengu. Eesti võimalused ja võimekused on e-valitsemises ja digimajanduses.

„Teemad on ehk liiga keerulised, et neid kuue kuuga lahendada. Kuid mõistliku debati käivitamine oleks juba suur panus. Nagu see konverents siin,“ rääkis Hofheinz, kes osales Tallinnas digitaalse ühtse turu konverentsil ja esitles sellel Euroopa Liidu ministritele oma mõttekoja ettepanekuid, kuidas suurte andmete analüüsile ja sellest vallanduvatele võimalustele Euroopas hea keskkond luua. Just andmetöötlusest on sündimas järgmine suur arenguhüpe – uued tooted ja teenused. Andmed on uus nafta, ehk uus ressurss täiesti uute võimalustega.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara