Autor: Artur Erik Lindmaa • 18. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni tulemused jätsid soovida

Ericssoni tegevjuht Borje Ekholm
Foto: Ericsson
Ericsson avaldas oodatust halvemad teise kvartali majandustulemused, mis panid aktsia langema.

Hetkeseisuga on aktsia Stockholmi börsil kukkunud 11,16%.

Ettevõttel ei õnnestunud täita analüütikute oodatud kasumimarginaali, mis eeldatava 30,2% asemel oli 29,8%. Samuti oli madalam ettevõtte kohandatud marginaal, mis oodatud 3,3% asemel oli hoopis 0,6%, vahendas uudisteportaal TheStreet.

Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga on netomüük vähenenud 54,1 miljardilt Rootsi kroonilt 49,9 miljardile. Samuti on võrreldes eelmise aastaga langenud ettevõte kogutulu 17,5 miljardilt kroonilt 13,9 miljardile. Selle aasta teise kvartali seisuga on ettevõte puhaskasum 1 miljardi Rootsi krooni võrra miinuses.

Ericssoni tegevjuht Borje Ekholm ütles, et nad pole rahul ettevõtte müügitulemustega ja suurenevate kuludega. "Meie uus äristrateegia kogub hoogu. Siiski üritame praeguse turuolukorra tõttu kiiremini kulusid koomale tõmmata."

Telekomiettevõte lubas, et kärbib kulusid järgmise aasta keskpaigaks 10 miljardi Rootsi krooni võrra.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755