Autor: ITuudised.ee • 18. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haridusasutustele arendatakse ühtset veebilehtede platvormi

Koolide veebilehtede ja kasutajakogemuse prototüüp
Foto: Kuvatõmmis
Haridusasutuste veebilehtede ühtlustamiseks on Haridus- ja Teadusministeerium ning Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) arendamas ühtsel sisuhaldustarkvaral ja halduspõhimõtetel tuginevat veebiplatvormi ja majutusteenust. Uus veebiplatvorm valmib 2017. aasta lõpuks, õppeasutused saavad seda kasutama hakata 2018. aasta algusest.

Haridusasutuste veebilehtede ühtse platvormi loomise, juurutamise ja hoolduse riigihanke võitis AS Andmevara. Platvormi loomise ja juurutamise töid teostab AS Andmevara koostöös Trinidad Wiseman’iga. Loodav veebiplatvorm põhineb Drupal CMS tarkvaral.

„Hankele eelnes põhjalik analüüs, kust ilmnes, et meie haridusasutuste veebilehed on ebaühtlased, erineva kvaliteedi ja ülesehitusega. Sisuliselt on iga haridusasutus arendanud kodulehe lahendust ise, see on aga väga ressursimahukas,“ selgitas HITSA infosüsteemide arenduskeskuse juht Pirgit Kahro. Analüüsi tulemusena valmis haridusasutuste kodulehtede prototüüp, nõuded kavandatavale platvormile ning stiiliraamat, mis koondab juhiseid kodulehtedele sisu loomiseks. Analüüsi teostas Trinidad Consulting OÜ, valminud prototüübi ja stiiliraamatuga saab tutvuda projekti lehel.  

„Ühtse platvormi kasutamine lihtsustab kasutajate jaoks koolide kodulehtedelt info leidmist, kuna uuel platvormil loodavad kodulehed on sarnase ülesehituse ja infoarhitektuuriga. Samas saab iga asutus kasutada kodulehe isikupärastamiseks oma kujundust ja domeeni,“ lisas Kahro.

Veebilehtede platvorm valmib 2017. aasta lõpuks, haridusasutused saavad seda kasutama hakata 2018. aasta I kvartalist. Loodava platvormiteenuse kasutamisega kaasnevat majutus- ja hooldusteenust hakkab haridusasutustele pakkuma HITSA.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755