Autor: Liina Laks • 18. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus tehnolahendus upitas bitcoini

Foto: Pixabay
Pärast seda, kui bitcoini kurss nädalavahetusel langes alla 1800 dollari, mis tõi omakorda kaasa ka teiste krüptorahade languse, pöörasid krüptomündid sel nädalal taas tõusule.

Täna lõunal kerkis bitcoin coindeski andmetel üle 8 protsendi 2240 dollarile, ethereum tõusis sama ajaga üle 9 protsendi 192 dollarile. Bloombergi andmetel on selle taga uus SegWit2x-nimeline tarkvara, mis aitas kaasa "vaenu" lõpetamisele bitcoini-kaevandajate vahel, kellest ühed eelistasid klassikalist blockchaini-versiooni, teised aga sooviksid bitcoini näha programmivigadest vaba tarkvarana (Core).

SegWit2x lasti ringlusse nädalavahetusel ning seda asusid juba kasutama Antpooli, BTCC ja Bixini kasutajad. Viimase 24 tunni jooksul kaevandatud plokkidest kasutati 55 protsendi puhul SegWit2x.

Kui tarkvara toetus jõuab järgneva kahe päeva jooksul 80 protsendini, väheneb bitcoini splittimise oht. „Debati lõpetamise võimalus viis kauplejad elevusse, seetõttu ongi hind rallinud,“ ütles Hongkongis asuva Gatecoini turundusjuht Thomas Glucksmann Bloombergile.

Samal ajal pole oht bitcoinile tervikuna veel kadunud, sest on hulk Core pooldajaid uut tarkvara ei toeta. "Iga kord, kui hind väga kiiresti üles liigub, järgneb tugev korrektsioon, mida me nüüd nägema hakkame. Lühiperspektiivis on kindlasti oodata ärevaid ja tormiseid aegu,“ ütles Binary Financiali juhtivpartner Harry Yeh.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755