24. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina tahab jõuda tehisintellekti liidrite hulka

Foto: Pixabay
Hiina andis reedel välja plaani, kus seisab, et aastaks 2020 peaksid olema riigi tehnoloogiahiiud jõudnud oma arendustööga nii kaugele, et Hiina on tehisintellekti arendamisel ühel pulgal teiste tehnoloogiariikidega.

Hiina teaduse- ning tehnoloogiaministri asetäitja Li Meng tõdes, et aastaks 2025 peaksid Hiina ettevõtted olema teinud aga juba suure läbimurde tehisintellektide alal, kirjutab CNN. 2030. aastaks peaks Hiinast olema saanud aga “tehisintellekti globaalne keskus”, on Li prognoosinud.

Hiina Riiginõukogu neljapäeval avaldatud teates seisab, et riigi tehisintellektitööstus teeb lähiaastal läbi nõnda suure arengu, et selle väärtus küündib 150 miljardi dollarini.

Vilgas arendustöö

Ja näib, et Hiinal on tehisintellektiga tõsi taga. Mitmed Hiina ettevõtted on asendanud näiteks laotöölised hoopis robotitega, teedel hakkavad tasapisi vurama isesõitvad autod. Tulevikuplaanide kohaselt proovitakse isegi arste asendada robotite või arvutitega, mille ülesandeks saab välja selgitada, mis haigus patsienti vaevab.

Tehisintellekt on mitmete maailma juhtivate tehnoloogiakompaniide nagu Alphabet ja Tesla üks tähtsamaid valdkondi, kuhu ka suurel määral raha pumbatakse.

Hiina tehnoloogiagigandid Baidu ning Tencent on oma tehisintellektikeskused püsti pannud Ameerika Ühendriikidesse. Baidu on sealjuures eriti optimistlik tehisintellekti osas ning määras mõne aja eest oma sellenimelise osakonna etteotsa teadlase Andrew Ng. Tõsi, viimane lahkus ettevõttest selle aasta alguses, et luua oma tehisintellektiga tegelev ettevõte. Lisaks teatas Ng Twitteris, et Hiina valitsuse plaan jõuliselt tehisintellektiga tegelema hakata on kahtlemata vajalik ning aitab kaasa tööstuse arengule.

Jack Ma hoiatab

Alibaba asutaja ning Hiina rikkaim inimene Jack Ma on tõdenud, et tehisintellekt saab ühiskonnale olema suureks katsumuseks. Tema arusaamise kohaselt jäävad paljud inimesed tehisintellekti pärast töötuks, samuti hakkavad tulevikus ettevõtteid juhtima robotid. Ma ennustas, et 30 aasta pärast võime ajakirja Time esikaanelt leida hoopis roboti, kes on valitud aasta parimaks juhiks, vahendab CNN.

Ta on viidanud, et inimesed peavad olema tulevikus võimelised kiiresti ümber õppima ning suutma ajaga kaasas käia. Lisaks on Ma rõhutanud, et tulevikus läheb üha enam hinda statistika ning andmetöötlusoskused. “Tuleviku maailm on justkui üks suur andmebaas. Ma usun, et praegune on andmeajastu algus,” ütles ta, kirjutab CNBC.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755