Autor: ITuudised.ee • 25. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestilt oodatakse digitaalse julgeoleku tuleviku kujundamisel liidri rolli

Siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort
Foto: Julia-Maria Linna
Siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort arutas 25. juulil Viinis eesistujariikide esindajatega sisejulgeoleku ja rändevaldkonna koostöö kaugemate eesmärkide üle Euroopa Liidus.

Peamiste suurte väljakutsetena näevad liikmesriigid sisserände paremat kontrolli ja kriisidele vastupidava varjupaigasüsteemi loomist, vägivaldse ekstremismi ja radikaliseerumise tõkestamist, politseikoostöö ja kodanikukeskse korrakaitse arendamist ning digitaalse julgeoleku tagamist.

Koorti sõnul on Eestil on suur potentsiaal olla digitaalse julgeoleku poliitika kujundaja Euroopa Liidu tasemel. „Teel, mille me läbi oleme käinud, teevad teised alles esimesi samme või plaanivad neid. Ootus, et haarame selles valdkonnas juhirolli, on väga suur. Sõltub meist endast, kuidas selle ellu suudame viia,“ ütles Koort.

Tulemuste saavutamiseks on oluline Euroopa põhiväärtuste edendamine ning terviklik lähenemine julgeolekule. Liikmesriigid otsustasid jätkata Austria eestvedamisel koostööd pikaajalise visiooni koostamiseks sisejulgeoleku ja rände valdkondades Euroopa Liidus.

Kohtumisel osalesid Euroopa Liidu nõukogu eesistujariikide esindajad praegusest ja järgmisest eesistujakolmikust, samuti Euroopa Komisjoni ja välisteenistuse esindajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755