25. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft saadab Painti manalateele

Foto: Kuvatõmmis
Portaal CNBC vahendab, et Microsoft plaanib oma legendaarse joonistamisprogrammi Paint manalateele saata.

Eeldatavasti peaks Paint Windows 10 kasutajate arvutitest ära kaduma pärast järgmist süsteemiuuendust, mis peaks toimuma sügisel. Microsoft pole siiski ametlikku kinnitust Painti “kaotamise” kohta andnud. Lisaks Paintile kaob Windows 10 uuendusega eeldatavasti ära ka Outlook Express.

Paint jõudis inimeste arvutitesse esmakordselt 1985. aastal, mil Windows tuli välja operatsioonisüsteemiga Windows 1.0. Mõistagi oli esiti tegu algelise programmiga ning kasutajad said oma loometööd JPEG formaadis salvestama hakata alles siis, kui Windows 98 välja tuli.

Veel eelmisel aastal andis Windows välja Painti uuenduse nimega Paint 3D, mis oli varasemaga võrreldes oluliselt edasiarenenum, kusjuures kasutajaid said luua ka 3D-pilte.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755