Autor: Liina Laks • 26. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fintechi-firmad kogusid rekordinvesteeringu

TransferWise`i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.
Foto: Eiko Kink
Möödunud kvartalis paigutasid investorid fintechi-ettevõtetesse rohkem raha kui iial varem, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Kokku tehti teises kvartalis 251 tehingut kokku 5,19 miljardi dollari eest. Võrdluseks: aasta varem oli see number 3,75 miljardit. Suurem osa tehingutest leidis aset USAs, Euroopas olid investorid ettevaatlikumad. SoftBanki suured tehingud paisutasid aga Aasia osa: nii pani Jaapani investeerimisfirma 1,4 miljardit dollarit One97-sse. Suurimate tehingute seas oli ka näiteks USA blockchaini-tehnoloogia ettevõte R3, mis sai investoreilt 107 miljonit dollarit.

CB Insightsi veebilehe järgi, mis koondab erinevate sektorite "ükssarvikuid" ehk idusid, mis on väärt rohkem kui miljard dollarit, on maailmas praegu 25 fintechi-ükssarvikut. Enamik neist asub USAs ja Hiinas. Euroopast on esindatud Rootsi ettevõte Klarna, Hollandi Adyen, Eesti/Suurbritannia TransferWise, Šveitsi Avaloq Group ja Suurbritannia Funding Circle.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755