26. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luik: sõjaline kaitse sõltub üha enam toimivast küberkaitsest

kaitseminister Jüri Luik kohtumisel Euroopa Komisjoni asepresidendi Jyrki Kataineniga.
Foto: Kaitseministeerium
Kaitseminister Jüri Luige hinnangul kasvab sõjalise riigikaitse sõltuvus infotehnoloogiast, mistõttu tuleb ka selles sektoris üha enam panustada küberkaitsesse.

Luik arutas kohtumisel Euroopa Komisjoni asepresidendi Jyrki Kataineniga Euroopa Liidu kaitsevaldkonna tulevikku.

Katainen ja Luik tõdesid, et Euroopa sõjalise kaitse arendamine peab looma moodsaid lahendusi ning küberkaitse on üks valdkondadest, milles tuleb nende tekkimiseks eeldusi luua.

Eesti lähtub sellest ka Euroopa Liidu nõukogu eesistujana Euroopa kaitsefondi kujundamisel.

"Euroopa küberkaitse arendamisel tuleb toetada ideid, mis suunavad liikmesriike ja nende ettevõtteid suuremale koostööle. Selliseid projekte peaks toetama ka Euroopa Kaitsefond" lausus Luik.

Kaitseminister Jüri Luik kohtub sel nädalal Brüsselis Euroopa Komisjoni tööstusvoliniku Elżbieta Bieńkowskaga, Euroopa Liidu sõjalise komitee ülema kindral Mikhail Kostarakosega, Euroopa Komisjoni sisejulgeolekuvoliniku Julian Kingi ning Euroopa kaitseagentuuri tegevjuhi Jorge Domecq'ga.

Kohtumiste eesmärk on täpsemalt sisustada Euroopa Liidu kaitsekoostöö initsiatiive ning ühtlustada ootusi Euroopa Liidu sõjalise koostöö tulevikule.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755