Autor: ITuudised.ee • 26. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marko Gorban: digitaliseerimine ja e-lahendused on EL põllumajandussektori kasvuvõimalus

Foto: Kuvatõmmis /vitalfields.com/
26.-28. juulil Tartus toimuva Euroopa Liidu maaeludirektorite mitteametlikul kohtumisel räägitakse e-põllumajanduse teemal ja otsitakse innovaatilisi lähenemisi põllumajandussektori kasvuvõimaluste loomiseks. Kohtumine leiab aset Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames.

„Digitaalne Euroopa on üks meie eesistumise prioriteetidest. Digitaliseerimine ja e-lahenduste kasutamine on üks võimalusi põllumajandussektori ja maapiirkondade jaoks täiendavate kasvuvõimaluste loomiseks,“ sõnas Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

„Käesoleva ürituse raames keskendume sellele, kuidas uued tehnoloogiad ja digilahendused saavad kaasa aidata Euroopa põllumajandussektori konkurentsivõimelisemaks ja jätkusuutlikumaks muutmisele,“ lisas Gorban.

Dorpati konverentsikeskuses (Turu 2, Tartu) toimuva ürituse raames tutvustavad Euroopa Komisjoni esindajad info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning innovatsiooni pakutavaid võimalusi põllumajandussektori ja maapiirkondade jaoks. Maaeluministeeriumi teadus- ja arendusosakonna juhataja Külli Kaare teeb ettekande teadusuuringutest, innovatsioonist ja teadmussiirdest põllumajandussektoris. Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) peadirektori asetäitja Ahti Bleive tutvustab makseagentuuri e-võimekust ning lahendusi toetustaotluste menetlemisel. Põllumajandussektori poolt teeb ettekande Roomet Sõrmus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojast, kes räägib võimalustest, kuidas kasutada erinevaid lahendusi ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamiseks.

Päevakavas on ka töögrupid targa põllumajanduse, muldade kaitse ning e-turustamise ja lühikeste tarneahelate teemal, kus Eesti näiteid tutvustavad Martin Rand (VitalFields), Kadri Allik (Põllumajandusuuringute Keskus), Riinu Lepa (Tagurpidi Lavka).

Maaeluministeeriumist osalevad kohtumisel kantsler Illar Lemetti, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban, maaelu arengu osakonna juhataja Merle Saaliste ja teadus- ja arendusosakonna juhataja Külli Kaare.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755