Autor: Kristel Härma • 28. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti krüptoraha sündi saadavad kahtlused

Foto: Kuvatõmmis
Krüptoraha vaimustuse tuules on hakanud end aktiivselt turundama "Eesti oma krüptoraha" dagcoin. Võrkturunduse abil liitujaid värbav skeem ei müü liitujatele aga krüptoraha, vaid koolituspakette.

Dagcoini looja ja juhi Nils Grossbergi sõnul saavad koolitussüsteemi juurdepääsu ostnud inimesed võimaluse saada kingitusena kaasa nende virtuaalmündid, kirjutab Äripäev.

"Dagcoin ei soovi teha järjekordset krüptorahaprojekti väikesele grupile, kelleks on krüptorahaga spekuleerijad ja arvutispetsialistid, kes tegelevad kaevandusega. Eesmärk on luua esimene krüptoraha, mis on suuteline olema igapäevase maksevahendi eest," rääkis Grossberg. Tema kinnitusel on tehnoloogia poolest dagcoinil selleks kõik eeldused olemas.Blokiahela tehnoloogiat see krüptoraha ei kasuta ja toimib hoopis DAG-ahelal, mis krüptoraha eksperdi ja Eesti Krüptoraha liidu juhatuse liikme Asse Sauga sõnul ei anna järgi turvalisuses, kuid võimaldab teha rohkem ja kiiremaid ülekandeid kui blokiahelal põhinevad krüptorahad. Sauga oli ka ise Dagcoini tehnilise arenduse käivitamise juures. Loe pikemalt ÄripäevastKahtlastest krüptorahaskeemidest on Äripäev viimasel poolaastal korduvalt kirjutanud. Loe lähemalt OneCoinist ja Nanoclubist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755