30. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millistest sektoritest otsida uut Amazoni või Apple'it?

Tehisintellekt, masinõpe ning robootika on valdkonnad, mis on osutunud investorite jaoks ülimalt tulusaks. Kõik sektorid on ületanud üldise turu tootlust ning nende hulgast tasub otsida ka uut Apple'it või Amazoni.

örsil kaubeldav fond, mis koondab robootika ja tehisintellektiga seotud aktsiaid (Global X Robotics and Artificial Intelligence ETF; BOTZ) on tänavu kallinenud 30 protsenti. ROBO Global Robotics and Automationi indeks (ROBO) on tõusnud 25 protsenti. Dow Jones on samal ajal kallinenud 9 protsenti ja Standard & Poor’s 500 indeks on lisanud 11 protsenti.

„Tehnoloogiasektor ja rahvusvahelisus on hea kooslus, mis on neid aktsiaid aidanud,“ ütles BMO Private Banki investeeringute juht Jack Ablin. „Temaatiliselt on see väga magus investeering.“

Robootika ja tehisintellekti kasv võib optimistide hinnangul pikaajaliselt edestada isegi niinimetatud FANG (FacebookAmazonNetflixGoogle) aktsiate tootlust. Iga FANGi aktsia on tänavu kallinenud 20–50 protsenti ning ettevõtted keskenduvad aina enam uute tehnoloogiate (ka tehisintellekti) arendamisele. Eelkõige püütakse sellega oma äri efektiivsemaks muuta, kirjutab CNBC.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755