Autor: ITuudised.ee • 3. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10% Eesti IKT sektori töötajatest saavad kolleegidest vähem palka

Foto: Veiko Tõkman
Personaliotsingufirma Fontes andmed paljastavad, et 10% Eesti IKT sektori töötajatest saavad kolleegidest vähem palka ning kümne protsendiline palgalõhe on meeste ja naiste vahel.

Fontese IKT sektori palgauuringus osales 59 IT ja telekommunikatsiooni ettevõtet. Kokku oli vaatluse alla 8 577 ametikohta. 63% ametikohtadest töötasid mehed, kirjutab Geenius.

“Kuigi ainult 3 ettevõtet nentisid, et palgaerinevus on meeste kasuks ja ülejäänute ettevõtete arvates palgaerinevus puudub, siis reaalsuses võrreldes sarnaseid töid omavahel on meeste kuu põhipalk keskmiselt 10% kõrgem naiste omast ja meeste aasta kogupalk keskmiselt 8% kõrgem naiste omast,” sõnas Fontese analüütik Ilmar Põhjala.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755