Autor: ITuudised.ee • 7. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma juht: CV kolib muuseumi, määravad oskused

Foto: Hundred5
300 000 eurot kaasanud iduettevõtte Hundred5 tegevjuhi Marit Martini sõnul tuleb kvaliteetse tööjõu puuduse süvenemise ajastul ettevõtetel eripäraseid lahendusi kasutada, mis torkavad silma parimatele. Kõige tähtsamad on oskused: neid testides selgub, et 30 000 tahtjast võib olla sobivaid vaid tuhandik, kinnitab tarkvarafirma Toggl rahvusvaheline kogemus.

Hundred5 on uudne värbamistööriist, mis keskendub tööle kandideerijate esimeses sõelumisetapis CV-de asemel inimeste ametipõhistele oskustele – kandideerijad peavad esmalt läbima spetsialistide otsingul olevate ettevõtete poolt koostatud ainulaadsed testid.

„CV-põhine värbamismudel on aegunud, võib isegi öelda, et ajalukku kadumas – firmadel on lihtsate töökuulutuste abil järjest keerulisem eristuda, et headele kandidaatidele silma jääda," lausus Hundred5 tegevjuht ja asutaja Marit Martin. „Kvaliteetse tööjõu puudus ainult süveneb ning tõeliselt motiveeritud spetsialistide leidmiseks on ettevõtetel viimane aeg värbamisel eripäraseid lahendusi proovida."

„Heade kandidaatide leidmine ning nende kompetentsi hindamine peab olema oluliselt kuluefektiivsem – praeguste n-ö vana-kooli värbamissüsteemide hind on ebamõistlikult kõrge,“ ütles Martin. „Määravaks on opereerimine globaalsel turul ning tegevuste automatiseerimine."

„Toggl on sarnast värbamisviisi kasutanud pea neli aastat ning selle aja jooksul on meie teste teinud üle 30 000 kandidaadi eri riikidest, neist oleme värvanud 30," rääkis Toggl OÜ personalijuht Evelin Anderspok. „Suureks eeliseks on võimalus keskenduda ainult pädevatele ja motiveeritud kandidaatidele – niinimetatud õnneotsijad jäävad sõelalt automaatselt välja." 

Uus töötajate värbamisega tegelev iduettevõtte Hundred5 kaasas 300 000 euro suuruse investeeringu peamiselt USA turul tegutsevalt Eesti äritarkvaraettevõttelt Toggl. Tööaja mõõtmise rakendust pakkuv äritarkvaraettevõte Toggl OÜ käibest moodustab USA turg 40% ning sellel on üle 2 miljoni kasutaja. 

Hundred5 asutati 2017. aasta jaanuaris ning esimene toote avalik versioon lansseeriti augustis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755