Autor: ITuudised.ee • 18. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkade lepingute arendaja kaasas 25 miljonit

Foto: pixabay.com
Eesti ettevõte Agrello, mis loob tarkade lepingute tehnoloogiat, mis põhineb plokiahelal ja tehisintellektil, on vaid kuu ajaga suutnud kaasata huvilistelt üle 7000 bitcoini ehk üle 25 miljoni euro, kirjutab portaal geenius.ee.

“Meie eesmärk on aidata kokkulepped õiguslikult korrektselt kirja panna ja vähendada lepingutega seotud tehnilist tööd. Agrello muudab lepingud arvuti poolt loetavaks, mille tulemusel on võimalik automatiseerida lepingu sõlmimist ja täitmist, näiteks on Agrello tehnoloogia abil võimalik ilma inimese sekkumiseta teha ära kõik lepingus kokkulepitud maksed," ütles ettevõtte tegevjuht Hando Rand Geeniusele.

"Arendatav tehnoloogia võimaldab lepinguid sõlmida erinevates keeltes ja võttes arvesse riikide õigussüsteemide eripärasid,” lisas ta.

Toote arendamisele aitavad kaasa pilootkliendid, näiteks Eesti advokaadibürood Lextal ja Attela, mille vandeadvokaadi Marek Hermi sõnul aitab Attela luua Agrello platvormile sisu ehk tarkade lepingute põhjasid, kuna Agrello idee on kaasata juriste üle maailma lepingute põhjasid tootma.

Pikemalt loe portaalist Geenius.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755