Autor: ITuudised.ee • 21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alustab „Vali IT!“ põhikoolitus

Foto: pixabay.com
Täna algavad täiskasvanute ümberõppe programmi „Vali IT!“ põhikursused. Tasuta kursustel koolitatakse kõrgharidusega inimesi, kes pole senini IT erialadel töötanud, ent kes soovivad tulevikus leida tööd IT-sektoris. „Vali IT!“ 3,5 kuud kestvaid tasuta kursusi pakutakse aastatel 2017 - 2020 ühtekokku 500-le inimesele.

BCS  Koolituse juhataja Ants Sild ütles, et täna alustavas õpperühmas on 36 inimest ning oktoobris alustavas õpperühmas teist samapalju.

Keskmine kursuslane on 35-aastane kõrgharidusega spetsialist ning rohkem kui pooled neist elavad Tallinnas või Harjumaal.

„Meie täna alustavas õpperühmas on näiteks üks doktoriharidusega inimene, kes soovib omandada programmeerija elukutset,“ märkis Sild.

„Vali IT!“ programmi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi toetusskeemist „Digitaalse kirjaoskuse suurendamine“ ning selle rakendamist juhib Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

Koolitusprogrammis osalejad läbivad 6-nädalase täismahus õppe (5 päeva nädalas, 8 akadeemilist tundi päevas) BCS Koolituse ja IT Koolituse koolituskeskustes. Sellele järgneb  8-nädalane  (40 tööpäeva,  8 akadeemilist tundi päevas) praktika ettevõtetes.

Koolitusprogrammi toetavad praktikakohtade pakkujatena 27 tarkvaraarendusega tegelevat ettevõtet, nende hulgas BCS Itera, Codeborne, Columbus Estonia, Eesti Energia, Elisa Eesti, Ericsson Eesti, Helmes, Kühne+Nagel, Nortal, Playtech, Swedbank, Telia Eesti, Tieto, Uptime jmt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755