Autor: Lauri Teder • 25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple ehitab üle miljardi dollari maksva andmekeskuse

Foto: Pixabay
Neljapäeval teatas tehnoloogiafirma Apple, et rajab Ühendriikidesse Iowa osariiki uue andmekeskuse. Projekti plaanitav maksumus on 1,375 miljardit dollarit.

Apple soetab andmekeskuse tarbeks 8,09 ruutkilomeetri suuruse maa-ala Iowa keskosas asuvas Waukee linnas. See ost ja maa ettevalmistamine läheb firmale maksma 110 miljonit dollarit. Keskuse ehitamiseks eraldab Apple 620 miljonit, arvutiseadmete ostmiseks 600 miljonit ja muude varade muretsemiseks 45 miljonit dollarit, vahendab Reuters.

Osariigi majandusliku arengu asutuse sõnul pärineb osa rahast - 207,8 miljonit dollarit - Waukee linna rahakotist, mis pakub Apple'ile kohalikke maksusoodustusi ja pikaajalisi maksuleevendusi.

Andmekeskus hakkab muuhulgas toetama tehnoloogiafirma teenuseid nagu iCloud ja Apple Music.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755