Autor: Aali Lilleorg • 29. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman ja Elisa tegid teleteenuse tarbimist ahvatlevamaks

Starmani uus TV ekraanipilt
Foto: Elisa ja Starman
Täna tutvustasid Starman ja Elisa pressile korraldatud üritusel unikaalsete lahendustega nutitelevisiooni, mis toob esmakordselt kliendini tema vaatamisharjumustele vastavad temaatilised maailmad ning võimaldab meelepärase saate või filmi üles leida kõigest mõne nupuvajutusega.

Elisa ja Starmani juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul näitavad nii rahvusvahelisel tasandil kui ka Starmani klientide seas läbi viidud uuringud, et saadete ja filmide vaatamise ning äppide kasutamise võimalused nutitelevisioonis aina laienevad ja seetõttu on klientidel üha keerulisem üles leida meelepärast sisu.

"Tahaks midagi head!"

“Nii valdabki klienti telekava sirvides sageli tunne, et midagi head ei olegi parasjagu justkui vaadata või saab ta hoopis nädal aega hiljem teada, et mõnelt telekanalilt tuli film, mida ta soovis juba ammu vaadata. Nende murekohtadega on kliendid meie poole pidevalt pöördunud,“ rääkis Hiiepuu ning lisas, et pole ka ime, et on üha raskem leida meelepäraseid saateid, sest Starmani ja Elisa teleteenus pakub võimalust vaadata korraga rohkem kui 30 000 saadet ja filmi. 

„Seda kinnitavadt ka rahvusvahelisel tasandil läbi viidud uuringud, mis näitavad, et 65% televaatajatest on pidevalt või mõnikord frustreerunud, sest ei leia sobilikku sisu ja 44% vaatajatest ootab, et TV pakkuja soovitaks talle sobilikku sisu. Koguni 58% TV vaatajatest aga soovib, et sisu oleks ette kategoriseeritud,“ tõi Hiiepuu välja uuringute tulemusi.

Neid asjaolusid arvestades tõidki Starman ja Elisa turule teleteenuse Starmani uus TV, mis aitab kliendil kiirelt ja lihtsalt üles leida meelepärase ja huvitava sisu. „Uues teleteenuses on maailmade vaade, mille kaudu saab otsida, leida ning vaadata mugavalt kõiki teema alla kuuluvaid saateid, ülekandeid ja filme ning kõike seda eesmärgiga, et filmi valimine või spordi otseülekande leidmine ei võtaks kauem aega kui vaid mõne hetke,“ selgitas Hiiepuu.

“Kui seni pakkus Starman traditsioonilist TV, järelvaatamise ja salvestamise teenust, siis nüüd oleme astunud suure sammu edasi,“ sõnas Starmani teenuste ja – toodete juht Silver Soomre. “Tänaseni pidid kliendid meelepärase saate või filmi leidmiseks liikuma telekavas, nüüd aga on kõik see tehtud oluliselt lihtsamaks ja viidud vaid mõne nupuvajutuse kaugusele. Kõik, mis telekast tuleb, on leitav temaatiliste maailmade alt – Filmimaailm, Spordimaailm, Lastemaailm, Täiskasvanute maailm. Lisaks on võimalus otsida pooleli jäänud saadet või filmi kataloogist "Viimati vaadatud". Alles jääb ka kõik senine hea – otsida järelvaadatavat sisu telekavast või läbi otsingu, saateid salvestada ning rentide filme videolaenutusest,“ lisas Soomre.

Filmimaailmas on lisaks olemas soovitused, Ajamasina klientidele viimase 7 päeva filmide järelevaatamise võimalus ja enim vaadatud filmide edetabel.

Spordimaailm teeb spordihuvilisele oma lemmik spordialade ülekannete vaatamise lihtsaks ja kiiresti kättesaadavaks. Maailma on koondatud nimekiri kõikide hetkel eetris olevate spordiülekannete nimekirjast ja ühe nupuvajutusega vaatamise võimalus. Lisaks on võimalik soovi korral vaadata hiljuti eetris olnud spordiülekandeid ajas järele ning omal kohal on ka spordiuudiste ülevaade.

Lastemaailm sisaldab endas kogu lastele mõeldud sisu – multikaid, lastefilme ja telelavastusi. Lisaks leiab maailmast ka kõik lastekanalid. Kõik on tehtud nii lihtsaks, et ka kõige väiksemad saavad ise hakkama omale meelepäraste saadete leidmisega.

Kõigil on algselt sama kood

"Kuhu küll kõik andmed said?"Räägime küberhügieenist, riskidest ja usaldusest.

Soodsaim hind kuni 31.08. Info ja registreerimine SIIN

Täiskasvanute maailma "XXX" põnevamad filmid ja kanalid on turvaliselt luku taga, kuid soovi korral saab selle kas või teleriekraanilt endale tellida. Soomre jagas lahkesti ka algselt seadistatud koodi ja soovitas sõprade juures proovida, kas "1234" on ikka ära muudetud. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755