4. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves kutsub Merkelit Putini häkkereid peatama

Angela Merkel
Foto: Andres Haabu
Nädalavahetusel ajalehes Financial Times ilmunud arvamusloos kutsub Eesti endine president Toomas Hendrik Ilves Saksamaa kantslerit Angela Merkelit üles jõulisele vastulöögile Kremli häkkerite õõnestustegevuse peatamiseks, vahendas Äripäev.

Saksamaal toimuvad mõne nädala pärast parlamendivalimised ning Ilves ärgitab Merkelit kiiresti koos oma NATO liitlastega tegutsema, et Venemaale jääks võimalikult vähe võimalusi sekkuda ka Saksamaa valimistesse. Nii nagu Venemaa sekkus USAs ja üritas seda teha ka Prantsusmaal.

Ilves soovitab lääneriikidel käivitada vastav koostöö NATO artikkel 4 raames, mis on veidi vähem tuntud klausel kui kollektiivse kaitse artikkel viis. See võimaldab liikmesriigid kokku kutsuda, kui mõni neist tunneb ohtu oma territoriaalsele terviklikkusele või poliitilisele sõltumatusele ja julgeolekule. Ilves osutab, et Vene häkkerite rünnakud just seda viimast tähendavad.

Allikas: Äripäev

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755