5. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Musk: võidujooks tehisintellektile võib põhjustada maailmasõja

Foto: pixabay.com
Tesla juht Elon Musk kirjutas Twitteris, et riikide võidujooks tehisintellektile võib kaasa tuua kolmanda maailmasõja, vahendab CNBC.

Muski kommentaar oli vastuseks Venemaa presidendi Vladimir Putini väljaöeldule, kus too väitis, et see, kes suudab tehisintellekti valdkonnas juhiks saada, on ka maailma liider. Putin lisas samas, et tehisintellekt toob endaga kaasa ühelt poolt palju võimalusi kui ka suuri ohte, mida ei osatagi praegu veel ette prognoosida.

Musk väitis, et võistlus tehisintellekti valdkonna juhipositsioonile võib kaasa tuua kolmanda maailmasõja puhkemise.

Kui üldjuhul arvatakse, et tehisintellekti osas on praegu juhtpositsioon USA-l, siis eelmisel nädalal Goldman Sachsi avaldatud raportis seisab hoopis, et Hiina on valdkonda kõvasti edasi arendanud. “Me usume, et valdkond hakkab olema valitsuse agendas,” kirjutasid Goldman Sachsi analüütikud.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755