Autor: Liina Laks • 11. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

143 miljoni kliendi andmed pahalaste käes

Ühendriikide suuruselt kolmandat krediitkaardiagentuuri Equifaxi tabas küberrünnak, mille tagajärjel said pahalased enda valdusesse miljonite klientide andmed, vahendas Äripäev.

Equifax teatas, et kontserni süsteeme tabas küberrünnak, mis võis anda pahalaste käsutusse 143 miljoni kliendi andmed, vahendab uudisteagentuur Bloomberg. Tegu oleks ühe USA ajaloo laiaulatuslikuma küberrünnakuga, sest kontserni andmetel võisid ründajad kätte saada nii klientide nimed, sotsiaalkindlustusnumbri, sünnikuupäeva, aadressi ja juhiloa andmed. Lisaks hindas Equifax ise, et kätte saadi ka enam kui 200 000 kliendi krediitkaardiandmed.

"Kuhu küll kõik andmed said?"toimub 26.06 Radisson Blu Hotel Olümpias

Tule osalema!Registreeru SIIN!

„See on suur asi. Võiks ju eeldada, et need mehed hoiavad klientide erinevaid andmeid eraldi ning võimalikult kaugel veebiserverist – just selleks, et poleks mingit võimalust nendele andmetele juurde pääseda,“ kommenteeris turvariskide hindamisfirma Spohni vanemkonsultant Tim Crosby Bloombergile.

Loole lisab vürtsi asjaolu, et Bloombergi teatel müüsid kolm Equifaxi juhtfiguuri 1,8 miljoni dollari eest ettevõtte aktsiaid ajal, mil küberrünnak firmale endale juba teada oli.

Teade kukutas Equifaxi aktsiat USA järelturul enam kui 13 protsendi jagu 124 dollarile. 

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755