13. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple tutvustas nutitelefoni iPhone X

Foto: Apple
12. septembril tõi Apple avalikkuse ette nutitelefoni iPhone X, uue Apple Watchi nutikella ja palju muudki. Õunafirma jaoks oli tegemist mitme aasta tähtsaima sündmusega.

Apple'i üritusel avalikustati uus iPhone X, iPhone 8 ja iPhone Plus. Lisaks sellele tuuakse turule uus nutikell, mille kasutusvõimalusi on tunduvalt suurendatud. 

Avasõnades rääkis Cook Apple’i asutajast Steve Jobsist. „Tema visioon ja kirg on siin Apple Parkis ja igal pool Apple’is olemas,“ ütles Cook, kes võttis hetke ka selleks, et rääkida, kuidas ettevõte orkaan Irma ja Harvey kannatajaid aitab.

Lisaks sellele teatas ettevõtte jaemüügi asepresident Andela Ahrendts, et ettevõte plaanib avada uusi poode ning uuendada vanu.

iPhone X

Kõige uuema ja enimoodatud nutitelefoni nimetas Cook hoopis iPhone 10-ks. Samas on selle nimi ka iPhone X, nii nagu varasemalt arvati.

Nutitelefonil on äärest ääreni ekraan. See on nii eest kui ka tagant klaasist. Telefon on tolmu- ja veekindel. Värvideks on hall ja hõbedane. Ekraani suurus on 5,8 tolli, resolutsioon 2436 x 1125 (458 pikslit tolli kohta).

iPhone X-il puudub ka kodunupp. Telefoni saab lukust avada näotuvastust kasutades. Sa pead lihtsalt telefoni vaatama ning see läheb lukust lahti. Telefoni hinnaks saab olema 999 dollarit ning tellimusi hakatakse vastu võtma 27. oktoobril.

Selgub, et nädalavahetusel lekkinud informatsioon Apple'i uute toodete kohta oli küllaltki tõene.

iPhone 8 ja iPhone 8 Plus

Eile õhtul Eesti aja järgi kell 21 teatas Tim Cook, et neil on iPhone'i kohta jagada suuri uudiseid.

Esimesena esitleti iPhone 8 ja 8 Plus telefone, mis on praeguste telefonide uuendused. iPhone 8-l on valikus ka uus värv, mille nimi on "kosmosehall alumiinium" (aerospace grey aluminium).

iPhone 8 ekraan saab olema 4,7 tolline ja iPhone 8 Plusi oma 5,5 tolline. Telefonil on uus ekraan ning see on üleni klaasist - nii tagant kui ka eest. Nutitelefonil on ka kuuetuumaline protsessor.

Avalikustati ka mitmed uued kaameraefektid. Apple väidab, et ükski nutitelefon ei ole suutnud kunagi nii kvaliteetseid videosid teha. 

Telefoni saab ilma juhtmeta laadida. iPhone 8 64 ja 256 GB hind algab 699 dollarist, iPhone 8 Plusi hind saab olema 799 dollarit. Uus operatsioonisüsteem iOS tuleb müüki 19. septembril.

See tähendab, et iPhone 7 ja iPhone 7 Plusiga võrreldes on hinnad tõusnud vastavalt 50 ja 40 dollarit.

Apple TV

Nagu oodatud tuleb turule ka Apple TV 4K versioon, mis on konkurentidel juba olemas. Televisioonist saab otsepildis näha sporti ja uudiseid, see eeldab aga kaabeltelevisiooni tellimust.

Apple TV 4K maksab 179 dollarit ning see on saadaval alates 22. septembrist.

Apple Watch

Toodete esitlemist alustati Apple Watchi nutikellaga. Cook ütles, et nutikella müük kasvas teises kvartalis eelmise aastaga võrreldes 50 protsenti. Osalt võib seletada seda ka asjaoluga, et eelmise aasta teine ja kolmas kvartal olid nutikella jaoks madalpunktid, sest esimese seeria mudel oli vanaks jäänud ning uut polnud veel avalikustatud.

Selgub, et nutikellaga saab edaspidi kasutada Apple'i rakendustarkvara Sirit, mis võimaldab inimesel telefoniga suhelda. Lisaks sellele saab kella nüüd andmevõrkudesse ühendada ilma iPhone'ita. Sellega saab helistada, kaarti vaadata ning Apple Musicut kasutada.

Andmevõrkudesse ühendamise võimalusega nutikell maksab 399 dollarit, tavaline 329 dollarit. Vana mudeli hind saab olema 249 dollarit. Nutikellad on saadaval alates 22. septembrist.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755