13. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eleringi digitaliseerimise valdkonna arendusjuhina asus tööle Georg Rute

Sympoweri asutaja Georg Rute
Foto: Erakogu
Eleringi digitaliseerimise valdkonna arendusjuhina asus tööle Sympoweri asutaja Georg Rute.

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul hakkab Georg juhtima Eleringi digitaliseerimise strateegia kujundamist ja elluviimist.

"See, et Eesti on väike, võimaldab meil liikuda kiiremini kui naaberriigid. Meie eesmärk on ehitada parim targa energia ökosüsteem ning seeläbi panustada Eesti rahvusvahelisse mainesse ja julgeolekusse," selgitas Rute enda ees seisvat väljakutset.

Digitaliseerimise strateegia on vajalik, et tagada energiataristu info- ja andmevahetussüsteemide sihikindel arendamine. Digitaliseerimine peab kindlustama energiasüsteemide efektiivse toimimise ja optimaalse planeerimise ning seeläbi valmisoleku regiooni energiasüsteemide tihedaks integreerumiseks ja  taastuvenergia osakaalu kasvuks.

Rute käivitas aastal 2015 ettevõtte Sympower, mis tegeleb elektritarbijate agregeerimise ning reguleerimisteenuse pakkumisega elektri süsteemihalduritele. Sympower tegutseb põhiliselt Soome ja Hollandis. Nüüdseks on Sympoweris üle 10 inimese ning ettevõte kasvab jõudsalt, kuid Rute ettevõtte igapäevase juhtimisega enam seotud pole. "Pärast 11 aastat välismaal elamist soovin kodumaal juured kasvatada," sõnas Rute. 

Energiasüsteemide digitaliseerimist käsitletakse laiemalt Tallinnas 18. septembril toimuval konverentsil „Where Digital Meets Energy“, mida korraldavad ühiselt Eesti ja Prantsusmaa süsteemioperaatorid Elering ja RTE ning Euroopa süsteemihaldurite katusorganisatsioon ENTSO-E.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755