Autor: Jürgen Klemm • 14. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trump keelas mikrokiipide tootja müügi hiinlastele

Foto: Pixabay.com
President Donald Trump astus vahele Hiina riskikapitali fondi ostutehingule Ühendriikides. Valge maja teatas kolmapäeval, et ettevõtte ülevõtmine katkestati julgeolekukaalutlustel, vahendab Politico.

Lattice Semiconductor Corporation asutati 1983. aastal ja 700 töötajaga firma tulu on viimastel aastatel jäänud 300 miljoni dollari juurde. Ettevõte on maailma üks tähtsamaid seadistatavate mikrokiipide tootja. President Donald Trumpi administratsioon keelas ettevõte müügi hiinlastele.

Viimase veerandsajandi jooksul on Valge Maja seni vaid kolmel korral julgeolekule viidates astunud vahele Ühendriikide ettevõtte ülevõtmisele välismaise investori poolt. Ettepanek tehing peatada tuli Valge Maja ja Riigikassa ühiskomisjonilt.

Riskikapitali fond CVCF soovis mikrokiipide, pooljuhtide ja tarkvara tootja soetada 1,3 miljardi dollari eest. Kuid juba novembris kirjutas Reuters, et ostja võib kaudselt olla seotud Hiina kosmoseprogrammiga ja see side võib tehingu juures osutuda takistuseks.

Rahvusvaheliste suhete vaatlejate sõnul on järgmine samm USA-Hiina kaubandussuhete jahenemisest. President Trump ootab Hiina ametivennalt Xi Jingpingilt, et viimane survestaks Põhja-Koread selle tuumaprogrammi peatamiseks.

Valges Majas on praegu laual kaks plaani julgeoleku ettekäändel piirata terase ja alumiiniumi importi – mõlema küsimuse teravik on suunatud Hiina metallitööstuse vastu.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755