Autor: ITuudised.ee • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA juht ning IT-asekantsler: küberturvalisus nõuab piirideta koostööd

Siim Sikkut
Foto: Kuvatõmmis
14.-15. septembril arutasid Euroopa tippspetsialistid küberkonverentsil „Digitaalne ühisturg, ühine digitaalne turvalisus“ selle üle, kuidas tõhusamalt kaitsta inimesi küberkurjategijate eest. Konverentsil arutleti küberkaitse võimekuse, rahvusvahelise koostöö ja seadusloome tõhustamise üle.

„Me ei mõtle väga tihti sellele, et turvalisus virtuaalmaailmas ei ole midagi iseenesestmõistetavat ning turvatunde tõstmisse tuleb panustada sama palju kui füüsilises maailmas. Sõna küber on paljudele midagi kauget ja võõrast, samas on tehnoloogia meie igapäevane kaaslane, milleta on raske elu ette kujutada. Kui reaalset ohtu liikluses tunnetavad kõik, kes on napilt avariist pääsenud, siis IT-maailma ohte tajutakse alles juhul, kui kahju on juba tekitatud. Koos meiega naudivad IT-maailma avaraid võimalusi ka kurjategijad, kasutades ära tehnika ja selle taga oleva inimese haavatavust, mistõttu on väga oluline töötada selle nimel, et selliseid ohte ennetada ja muuta kurjategijate elu võimalikult keeruliseks,“ ütles konverentsi peakorraldaja, Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Taimar Peterkop.

esineb 26. septembril Infoturbe konverentsil "Kuhu küll kõik andmed said?" ja räägib riskidest küberruumis, peamistest küberturvalisuse intsidentidest ja trendidest maailmas ja Eestis ning soovitused, mida nendest õppida.

Vaata, kes veel esinevad ja tule osalema!

Registreeru SIIN!

„Küberruumis pole piire ja seega on küberturvalisuse tagamiseks väga oluline rahvusvaheline koostöö. Eesti on andnud sellesse olulise panuse. Oleme koos partneritega välja töötanud ja kaasajastanud Euroopa Liidu küberjulgeoleku strateegiat, lähikuudel esitame Riigikogule küberturvalisuse seaduse eelnõu. Ent palju tööd selle nimel, et riikidevaheline küberturvalisuse tagamine oleks piisaval tasemel, seisab veel ees," kommenteeris IT-asekantsler Siim Sikkut. Konverentsil osalesid kübervaldkonna tippspetsialistid ja küberturbejuhid kogu Euroopast, hulk Eesti kõrgeid riigiametnikke, sisejulgeolekutöötajaid ning IT-ettevõtjad. Teiste hulgas astusid ettekannetega üles Euroopa Komisjoni julgeolekuvolinik Sir Julian King, Saksamaa infoturbeameti (BSI) juht Arne Schönbohm ja Prantsusmaa infoturbeagentuuri (ANSSI) juht Guillaume Poupard. Ürituse avas peaminister Jüri Ratas ning seda vedas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Siim Sikkut.

Konverentsi korraldas Riigi Infosüsteemi Amet koos Euroopa Info- ja Võrguturbeameti (ENISA) ning Euroopa Komisjoniga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755