Autor: ITuudised.ee • 21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste loodud mobiilirakendus toob tööturule läbipaistvust

Kaarel Holm ja Anton Narusberg
Foto: MeetFrank
Eesti idufirma lõi uudse mobiilirakenduse, mis viib kokku tööjõuturul juba hõivatud olevad spetsialistid ettevõtetega, kes pakuvad neile paremaid tingimusi. Rakenduse MeetFrank kasutamisel toimub kõik toimub täiesti anonüümselt ja pakkumiste palgainfo on avalik.

Töö otsimine kui selline on MeetFrank'i asutaja Kaarel Holmi sõnul oma aja ära elanud. "Talendid ei otsi enam tööd, vaid ettevõtted otsivad neid. Edukad ettevõtted peavad haarama ise initsiatiivi, et kõige talendikamad just nende kollektiiviga liituksid,” sõnas Holm ja lisas: “Uuenduslik värbamismudel on sihtotsingupõhine. Massidele reklaamimine spetsialistide leidmiseks ei tööta.”

Nii iOSile kui ka Androidile mõeldud rakenduses on võimalik 90-sekundiga täita küsimustik, mille abil tuuakse välja inimese oskused, palgatase ning motivatsioon töökoha vahetamiseks. Kogu värbamise protsess on automatiseeritud kuniks inimesele on leitud potentsiaalne tööpakkumine ja teda tutvustatakse ettevõtte personalitöötajaga.

Selle lahendusega soovib ettevõte tuua tööturule läbipaistvust. Frank seab keskmesse inimese, pakkudes talle ülevaadet tema hetke turuväärtusest ja nõudlusest tema oskuste järgi. "Me ei kihuta kedagi üle ostma või kohta vahetama, vaid pakume inimestele infot tööturu võimaluste kohta. Kui töötaja on oma praegusel kohal rahuolev, siis ei motiveeri teda töökoha vahetamisel üksnes palganumber,” lisas ettevõtte teine kaasasutaja, Anton Narusberg.

MeetFrank äpiga on liitunud juba rida mainekaid ettevõtteid nagu Monese, Taxify, LHV, Proekspert ja Tele2. Rakenduses pakutav kõige kõrgema palgaga töökoht on 7000 eurot (bruto) ja keskmine töötasu jääb 3500 euro ringi.

Vaid nädal aega üleval olnud rakendusega on päevas liitunud keskmiselt sada uut kasutajat. “Juba üksnes need numbrid näitavad, et sellise rakenduse vastu on suur huvi. Väga paljud teevad seda ka uudishimust – kas turul on mõni ettevõte, kes suudab mulle pakkuda paremaid tingimusi? Just sellele küsimusele annab MeetFrank vastuse,” lisas Holm.

Ettevõte kavatseb aasta lõpuks laieneda ka mujale Euroopasse. Hetkel keskendutakse Eesti turule. Tööotsijatele on teenus tasuta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755