21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HTC saab Google’ilt miljard dolllarit

Foto: Pixabay.com
Google ja HTC Corp teatasid, et sõlmivad 1,1 miljardi dollari suuruse koostöölepingu. Google tahab sellega oma riistvaraäri laiendada, vahendab MarketWatch.

Kokkulepe oli juba varem soolas ning HTC aktsiaga lõpetati Taiwani börsil enne teadaannet ka kauplemine.

Alphabeti tütarfirma Google ja HTC teevad juba praegu Pixeli nutitelefoni tootmisel koostööd. HTC saab kokkuleppe kohaselt Google’ilt 1,1 miljardit dollarit, vastutasuks liitub teatud osa HTC töötajatest Google’i kollektiiviga. Lisaks sellele saab USA tehnoloogiahiid HTC-lt ka intellektuaalset vara.

HTC oli kunagi nõnda suur, et selle turuosa globaalsel nutitelefonide turul ulatus lausa 9protsendini. Viimastel aastatel on aga Samsungi ja Apple’i varju jäädud, turuosa on endale haaranud ka Hiina tootjad.

Tegemist on juba teise suure tehinguga, mida Google nutitelefonide tootjatega teeb. 2011. aastal osteti Motorola Mobility umbes 12,5 miljardi dollari eest. Tõsi, 2014. aastal müüs Google ettevõtte odavamalt Lenovole.

HTC aktsia on tänavu langenud 12 protsenti, Alphabet on kallinenud 20 protsenti. Standard & Poor’s 500 indeks on samal ajal lisanud 12 protsenti.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755