29. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Macron: tavamajanduse ettevõtted on digimuudatustest juba nõrgestatud

Digipööre tähendab ühiskonnas ja majanduses suurt muutust ja digimajanduse ettevõtted peavad aitama seda pööret rahastada, ütles Prantsusmaa president Emmanuel Macron Tallinnas.

„Absurd on nõuda, et seda pööret rahastaksid üksnes tavamajanduse ettevõtted, kes nendest muudatustest niigi juba nõrgestatud on,“ ütles Macron, korrates oma toetust maksuettepanekule, mida arutasid Tallinnas nädalapäevad tagasi ka ELi rahandusministrid, et digimajanduse ettevõtted maksustatakse konkreetses riigis loodud väärtuse baasil. Sellega haakuv aspekt on õiglane konkurents, mis peab olema üks digipöörde tugisambaid.

Macron rääkis ka sellest, et inimestel tuleb aidata digipöördest tingitud suurte muutustega kohaneda. See ei tähenda lisaraha andmist vaid väljaõpet. „Seda nimetan ma sotsiaalpoliitikaks,“ ütles Macron.

Tallinnas peetud debatti Euroopa Liidu tulevikust nimetas Macron väga avameelseks ja õigeaegseks. Selle debati ja esitatud ettepankute baasil on nüüd Ülemkogu President Donald Tusk lubanud kahe nädala jooksul esitada nn liidrite agenda, mis oleks reformide teekaardiks sel ja tuleval aastal. Eesmärk on pakkuda reaalseid lahendusi reaalsetele probleemidele, ütles Tusk.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755