Tokios avati idufirma Planetway kontor

Minister Mailis Reps ja kantsler Tea Varrak osalesid 28. septembril Eestiga seotud Jaapani idufirma Planetway Tokio kontori avamisel.

„Planetway on hea näide Eesti ja Jaapani ekspertide koostööst teadussaavutuste ellu rakendamisel,“ sõnas minister idufirma Tokio kontori avamisel, kus osalesid lisaks ettevõtetele ka Jaapani ja Eesti ülikoolide esindajad.

„Eesti X-tee ja ID-kaardi lahendused on Jaapanile eeskujuks,“ ütles Planetway juht Noriaki Hirao. „Planetway pakub Jaapani kindlustusfirmadele ja haiglatele e-lahendusi, mis hõlbustavad nii inimeste suhtlust asutustega kui ka ametiasutuste omavahelist asjaajamist. Samas on üks meile oluline tulevikuplaan seotud haridusega. Nimelt soovime välja töötada e-teenused üliõpilasvahetuse lihtsustamiseks,“ avaldas ettevõte juht. Kui täna tuleb Jaapanist välismaale õppima suundujatel esitada dokumendid paberil, peaks tulevikus saama vajalikke toiminguid teha e-keskkonnas. Minister Mailis Repsi hinnangul aitaks see kaasa ka Eesti ülikoolide soovile tihendada Jaapaniga üliõpilasvahetust. 

Planetway on Jaapani idufirma, millel on kontarid peale Eesti veel Silicon Valley’s San Joses, Tokyos ja Fukuokas. Firma juht on Noriaki Hirao, tehnoloogiadirektor IT-spetsialist Tõnu Samuel, juhatuse liige on Aasia-ekspert Raul Allikivi.

Minister ja kantsler viibivad 27. septembrist 3. oktoobrini visiidil Jaapanis, mille peaeesmärk on valmistada ette kahepoolse teadus ja tehnoloogia koostöölepingu sõlmimist Jaapaniga, mis avab Eesti teadlastele ja ülikoolidele mitmeid uusi võimalusi. Osaletakse Euroopa Liidu - Jaapani teaduspoliitika foorumil, külastatakse ka nii koole kui ülikoole, et arendada Eesti ja Jaapani ülikoolide koostööd üliõpilasvahetuse, teadusstipendiumiste ning teadus- ja arendustegevuse valdkonnas.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Itella Estonia otsib ÄRIPROTSESSIDE ARENDUSJUHTI

Itella Estonia OÜ

17. detsember 2017

ADM Interactive otsib PHP VANEMARENDAJAT

M-Partner HR OÜ

22. detsember 2017

TTÜ otsib IT ARENDUSJUHTI

Tallinna Tehnikaülikool

12. detsember 2017

Arvamused

Teabevara