Autor: ITuudised.ee • 1. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moldova uurijad said Eestis loodud tarkvara

Foto: Kuvatõmmis
Moldova Piirivalve 15 uurijat ja analüütikut hakkasid kasutama Eestis loodud küber- kui tavakuritegevuse uurimise ja analüüsimise spetsiaaltarkvara VizKey™.

„Sel nädalal lõpetasid piirivalvurid vastavad kursused, kus keskenduti VizKey™ baasil korruptsiooni ning piiriülese kuritegevuse uurimisele,“ rääkis tarkvara loonud ettevõtte Real Systems juhatuse esimees Tiit Vapper.

Moldova Piirivalve sai antikorruptsiooni-alase koolituse ning tarkvara tänu Välisministeeriumi kaudu läbiviidud arengukoostööprojektile.

VizKey™ on Eesti ettevõtte Real Systems poolt arendatud tarkvara, mis jõudis peale omavahenditest tehtud mahukat investeeringut möödunud aastal kasumisse. Nii küber- kui tavakuritegevuse uurimisel ja analüüsil kasutatav rakendus on töövahendiks korrakaitses, kaitsevaldkonnas ning suurettevõtetes Aasias, Ameerikas, Euroopas ja ka Eestis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755