Autor: Märt Belkin • 4. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon peab Luksemburgile tasuma maksmata maksud

Foto: Pixabay
Euroopa Liit käskis kaubandushiiul Amazonil maksta Luksemburgile 250 miljonit eurot maksmata makse.

„Amazoni maksueelised Luksemburgis on meie ühiste Euroopa riigiabireeglite alusel ebaseaduslikud,“ ütles Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager Twitteris.

Ametlikus avalduses lisas ta, et selle tõttu jäi umbes kolm neljandikku Amazoni kasumist maksu alt välja, vahendas Bloomberg. Maksmata makse on umbes 250 miljoni euro jagu, millele lisanduvad intressid.

Amazon on värske lisandus üha kasvavasse ritta firmadest, mis maksuasjad ette võtnud Euroopa Komisjoni pihtide vahele jääb. EL tahab kõrvaldada maksuauke ja maksueeliseid ning võttis eelmisel aastal ette näiteks Apple’i ja Iirimaa kokkuiepped, mille järgi oli tehnoloogiahiiul võimalik riigis enda maksumäära pea olematuks vähendada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755