Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 4. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poola suurivestor oleks ise Taxifyd tahtnud

Taxify looja Markus Villig.
Foto: Andres Haabu
Balti riigid eesotsas Eestiga pakuvad palju võimalusi headeks investeeringuteks ja siia tahaks rohkem raha paigutada, ütles ühe Poola suurima riskikapitalifondi MCI Capital asutaja Tomas Czechowicz Vilniuses toimuval Balti M&A ja erakapitali foorumil.

Oma ettevõttes investeeringuid juhtiv Czechowicz rääkis oma pettumusest, kui ta ei saanud õigel ajal teha rahapaigutust Taxifysse, sest Hiina investor Didi Chuxing jõudis ette. „Taxifyl ei lähe Poola turul kuigi hästi. Ma usun, et neil läheks Poola riskikapitali abiga Poolas paremini,“ märkis investor. Ta tunnistas, et jäid rongist maha eelkõige seepärast, et ei uskunud, et Didi Eesti firmasse raha paigutab.

Augusti alguses selgus, et Taxify alustas koostööd maailma suurima sõidujagamisteenust pakkuva platvormiga Didi Chuxing. Hiina ettevõte paigutas Taxifysse kinnitamata andmetel 10 miljonit eurot ning toetab Eesti ettevõtte edasist kasvu Aafrikas ja Euroopas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755