Autor: ITuudised.ee • 8. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna tunnustuse said mitmed tehnoloogiavaldkonna ettevõtted

Foto: Tallinna Ettevõtlusamet
Tallinna ettevõtlusauhindade konkursi eesmärk on tunnustada ning väärtustada ettevõtjaid ning ettevõtlikke organisatsioone. Auhinnatute seas oli mitmed tehnoloogia valdkonna ettevõtted.

Parimaks koostööprojektiks nimetati Omniva-Starship-Daimleri viimase miili robottarne pilootprojekt, mille eestvedajad on Aktsiaselts Eesti Post (Omniva), Starship Technologies OÜ ja Daimler AG/Mercedes-Benz. Kolme rahvusvahelise haardega eritüübilise ettevõtte koostöös on tänaseks testimisel uus teenus, mis pakub efektiivset lahendust pakkide kättetoimetamise „viimase miilil”.

Aasta töökohtade looja tiitli pälvis sellel aastal Pipedrive OÜ. Seitse aastat tagasi alustanud müügitarkvara pakkuv Pipedrive on üks Eesti idufirmade edulugusid. Enam kui 50 tuhat klienti 140 riigis, pea 300 töötajat Eestis, Ameerikas ja Portugalis (peatselt ka Inglismaal) – need on näitajad, mis iseloomustavad ettevõtte kiiret kasvu viimasel aastal.

Vastutustundliku ettevõtja tiitliga pärjati Telia Eesti AS. Ettevõtet iseloomustab uus, värske ja terviklik lähenemine vastutustundliku ettevõtluse kõigis allvaldkondades, sidudes need oskuslikult ettevõtte ärimudelisse. Ettevõte uus keskkonnasäästlik kontor üllatab tegevuspõhiste töökohtadega, põhjaliku kuuri on läbinud muuhulhas nii keskkonnajuhtimise standardid kui tarneahela juhtimine.

Koostöös Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid selgitati traditsiooniliselt välja ka selle aasta parimad rakenduslikud teadustööd.

Koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga pälvis rakendusliku teadustöö tiitli Johanna Jõekalda magistritöö Elamusandmed ruumi kujundaja, milles välja pakutud tehnika võimaldab kaasata ruumide disainiprotsessi katseisikutelt virtuaalse reaalsuse keskkonnas aju-arvuti-liidesega kogutud elamusandmed.

Koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga pälvis rakendusliku teadustöö tiitli algoritmide väljatöötamine kiirendussensorite tootjale Bosch Sensortec aktiivsusmonitoride energiasäästlikemaks ja täpsemaks muutmisel. Väljatöötatud algoritmid võimaldavad klassifitseerida inimese poolt sooritatavat füüsilist tegevust ja hinnata nende käigus tarbitavat energiakulu. Teadustöö juht on prof Ivo Fridolin TTÜ tervisetehnoloogiate instituudist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755