8. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudne tehnoloogia tõstis 4G kiiruseid Elisa võrgus kolmandiku võrra

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli
Foto: Elisa
Elisa võttis suve lõpus 4G võrgus kasutusele uut tüüpi raadiotehnilise lahenduse, mis võimaldab uuemates nutitelefonides interneti kiiruseid kolmandiku võrra kasvatada.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul võimaldab uudne raadiotehniline lahendus edastada võrgus rohkem infot ühes ajaühikus, mis toobki märgatava kiiruste kasvu. „Kiirused Elisa 4G võrgus tõusid osadele klientidele 30% võrra ning seda nii info alla- kui ka üleslaadimise puhul,“ täpsustas Polli.

„Võimekus Elisa 4G võrgus on loodud ning kasutatav juba täna uuemates nutitelefonides ning loomulikult ka turule lisanduvates seadmetes,“ selgitas Toomas Polli. 

Elisa võrgus kasutusele võetud uudne tehnoloogia aitab liikuda suuremate kiiruste ja uute tehnoloogiate poole. „See tehnoloogia toob 5G meile taaskord sammukese võrra lähemale, sest lahendus baseerub kõrgemal võrgumodulatsioonil ning teadaolevalt on 5G omapäraks kõrgemad sagedused ja modulatsioonid,“ selgitas Elisa tehnoloogiaüksuse juht.

Elisa valmistub 5G turule toomiseks ehitades olemasolevale 4G võrgule teist ja kolmandat sageduskihti. Tänaseks on töödega lõpetatud Tallinnas ja Harjumaal, Tartus ja Tartumaal, Ida-Virumaal ning edasi liigutakse võrguarendustega Pärnus ja Pärnumaal ning teistes maakondades.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755