9. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestor ja Smith pidasid oluliseks koostööd digivaldkonnas

Riigikogu esimees Eiki Nestor tervitab Austraalia parlamendi Esindajatekoja esimeest Tony Smithi
Foto: Viljo Pettinen
Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Austraalia parlamendi Esindajate Koja esimees Tony Smith pidasid tänasel kohtumisel Riigikogus mõlemapoolselt oluliseks riikidevahelist koostööd infotehnoloogia valdkonnas.

Nestor ja Smith märkisid, et digitaalvaldkond on hea koostööpunkt. Riigikogu esimees tutvustas Smithile Eesti e-riigi arenguid infotehnoloogia valdkonnas. Kõne all olid elektroonilised valimised, e-teenused ja küberturvalisus.

Nestori sõnul on Eestis e-teenuste võimaluste kasutamine muutunud omamoodi põhiõiguseks. „Eesti on nendel teemadel valmis tegema koostööd ja jagama kogemusi nii küberkaitses, e-valitsemises kui ka digimajanduses,“ ütles Nestor.

Smith ütles, et Austraalial on riiklik huvi ühistegevuseks infotehnoloogiliste arenduste ja küberjulgeoleku valdkonnas. Samuti on mõlema osapoole jaoks oluline jätkata vastastikust riikidevahelist koostööd nii parlamentaarsel tasandil kui ka rahvusvahelistes organisatsioonides.

Austraalia parlamendi Esindajate Koja esimehega kohtuvad täna veel Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa, väliskomisjoni aseesimees Keit Pentus-Rosimannus ning Eesti-Austraalia ja Uus-Meremaa parlamendirühma liikmed Mart Helme ja Laine Randjärv.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755