Autor: ITuudised.ee • 11. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid tänavused Rootsi Äriauhinna võitjad

Testlio asutaja ja tegevjuht Kristel Kruustük
Foto: Raul Mee
Kumu kunstimuuseumis toimus 10. oktoobril rahvusvaheline konverents Rootsi Äriauhind. Konverentsil anti välja ka tänavused Rootsi Äriauhinna preemiad, millega tunnustatakse Eesti ettevõtteid. Võitjad kuulutati välja kolmes kategoorias.

Rootsi kuningriigi suursaadiku Hr Anders Ljunggreni sõnul on tänavu tunnustuse pälvinud oma valdkonna tipud, kelle tegevus ulatub ka Eestist väljapoole. “Äriauhinna eesmärgiks on tunnustada neid, keda iseloomustavad Rootsi ettevõtluskultuuriga ühised väärtused nagu rahvusvaheline koostöö, innovatsioon ja panus ühiskonda,” lisas suursaadik Ljunggren.

Üheksandat korda väljaantava Rootsi Äriauhinna preemia pälvisid tänavu tehnoloogilise innovatsiooni kategoorias tekstiilitööstusettevõte Protex Balti ja jätkusuutliku kasvu kategoorias Saaremaal tegutsev rahvusvaheline elektroonikatootja Incap Electronics. Tänavuse aasta noore ettevõtja tiitliga pärjati tarkvaratestimise platvormi ehitava Testlio asutaja ja tegevjuht Kristel Kruustük.

Möödunud aastal pälvis silmapaistva tehnoloogilise innovatsiooni auhinna Tervisetehnoloogiate Arenduskeskuse meetod globiinilukk (GlobinLockTM), vastutustundliku ja jätkusuutliku ettevõtluse preemia vääriliseks tunnistati kohvitootja Coffee People ning noore ettevõtja auhinna pälvis Bikeep kaasasutaja ja tegevjuht Kristjan Lind.

Ettevõtluskonkurss Rootsi Äriauhind sai alguse 2006. aastal Leedust. 2009. aastal esmakordselt Eestis toimunud konkurssi korraldavad Rootsi Eksportnõukogu ja Rootsi Suursaatkond Eestis. Üritust toetavad Ericsson, Volvo Trucks Estonia, Telia, AJ Tooted ja Rootsi Kaubanduskoda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755