Autor: ITuudised.ee • 11. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna stardib Python CodeClubi 6. hooaeg

Täna, 11. oktoobril alustab TTÜ IT Kolledžis programmeerimiskeelt Python tutvustav ürituste sari CodeClub, kus eelmisel aastal osales kokku üle 1000 huvilise. Sarja korraldab juba 6. hooaega digitooteagentuur Thorgate, mis arendab keerukaid digitooteid vaid Pythonit kasutades.

Python Codeclubi üritused toimuvad üle nädala kolmapäeva õhtuti Teaduspargi Tehnopol ja TTÜ IT Kolledži ruumides. Thorgate'i tehnoloogiajuhi (CTO) Virgo Riispapi sõnul on ettevõte võtnud eesmärgiks kasvatada Pythoni kui programmeerimiskeele populaarsust Eestis. “Kuna globaalselt on Python teiste programmeerimiskeeltega võrreldes kasvutrendis ja me ise usume sellesse sajaprotsendiliselt, siis jagame suurima heameelega oma kogemusi siinse kogukonnaga,” kommenteeris Riispapp. “CodeClubi näol ei ole tegemist klassikalises mõttes koolituse, vaid klubiga, kus kõik Pythonist huvitatud inimesed saavad omavahel suhelda ja kogemusi jagada, vajadusel küsida nõu meie arendajatelt. Samuti on oodata huvitavaid esinejaid, näiteks kahe nädala pärast tuleb meile rääkima masinõppest inimene, kes puutus esimest korda Pythoniga kokku just CodeClubis,” põhjendas Riispapp sarja efektiivsust.

Tallinnas, Londonis ja Oslos kontoreid omav Thorgate keskendub keerukate veebi- ja mobiilirakenduste disainile ning arendamisele. Ettevõte on disaininud ja arendanud näiteks veebipoe eCoop.ee ning puiduvarude haldamise tööriistad Aristonile ja Eesti Puidumüügikeskusele aga ka disaininud auhinnatud Like a Local Guide äpi ja postimees.ee keskkonna. Tehnoloogiates on Thorgate tugevalt spetsialiseerunud Python/Django arendusele backend-is ning React.js-i arendusele front-endis. Loomulikult on ettevõttel ka laialdane kogemus iOSi (Swift) ja Androidi arenduses (Java/Kotlin).

Thorgate Venture investeeringute hulgas on näiteks Londonis toimunud start-up ettevõtete konkursi Seedcamp võitnud GateMe ja Eesti järgmiseks TransferWise'iks tituleeritud LeapIN, mis pakub veebipõhist ettevõtte haldamise terviklahendust, keskendudes eelkõige e-residentidele.

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755