12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Operose Labs ja Magnetic MRO arendavad liitreaalsuse rakendust lennukihoolduses

Foto: Operose
Operose Labs arendab koostöös äsja Aasta Ettevõtte tiitli pälvinud lennukite remondi- ja hooldusteenuseid pakkuva ettevõttega Magnetic MRO lennukite välisilme visualiseerimiseks mõeldud rakendust, mida on võimalik kasutada Microsoft HoloLens tarkade prillide abil. Rakendus annab võimaluse kliendil näha uut kujundust lennuki kerel enne värvimistöödega alustamist, teatas ettevõte.

OPEROSE LABS arendab Magnetic MRO-ga liitreaalsuse rakendust lennukite hoolduses

 

Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots märgib, et Magnetic MRO jaoks on tegemist väga loogilise sammuga, kuna ettevõtte eesmärgiks on kujundada lennukite hoolduse äri läbi uute tehnoloogiate kasutamise ja innovaatilise mõtteviisi.

Viimases DigiCapitali uuringus seisab, et liitreaalsuse ehk augmenteeritud reaalsuse (AR) käive ületab 2020. aastal 120 miljardi dollari piiri, kuna üha enam ettevõtteid näeb selles tehnoloogilises lahenduses potentsiaalseid eeliseid. 

“Me alustasime Operose Labs OÜ lahenduste testimist selle aasta esimeses kvartalis ja jõudsime väga lühikese aja jooksul suurepäraste tulemusteni, eriti huvitav oli just HoloLensi rakenduse kasutamine. Selle 3D mudel sobis ideaalselt kokku tegeliku lennukiga ja näitas kõiki selle osasid ning pinda ilma šablooni või värvi lisamata,“ rääkis Magnetic MRO operatsioonidejuht Kaspars Podins, kes varem juhtis ettevõttes lennukite värvimisosakonda.

Lisaks välisele visualiseerimise rakendusele kavatseb Magnetic MRO AR tehnoloogilisi lahendusi kasutama hakata ka mujal osakondades nagu näiteks mootorite hoolduses reaalajas juhiste andmiseks remontööde käigus.

Operose Labs OÜ tegevjuht Christer Loob väärtustab just praktiliste rakenduste arendamist, mistõttu on ettevõtete vaheline koostöö ning tulevikuplaanid tehnoloogiaettevõttele väga olulised. “Oleme liitreaalsuse andunud fännid ning näeme selles palju potentsiaali tööprotsesside lihtsustamises ning kiirendamises. Teeme tööd selle nimel, et liitreaalsusel põhinevat tehnoloogiat oleks lihtne ning mugav kasutada nii tööl kui ka vabal ajal.”

Operose Labs OÜ on augmenteeritud reaalsuse tehnoloogial põhineva tarkavaraarenduse agentuur. Operose Labs kuulub mitmeid edukaid Eesti tehnoloogiaettevõtteid koondavasse Mobi Solutions gruppi. Ettevõte tegeleb fokusseeritult AR tehnoloogial põhineva tarkavara arendamisega erinevatele turul saadavatele tarkadele prillidele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755